Oregano arany

Oregano arany

1 580 Ft

Klasszikus oregano “arany” színnel

3 készleten

Cikkszám: CS-OREGANO-GAB-100.
Kategóriák: , .

Az arany oregano terjedő tövű, igénytelen évelő fűszer- és dísznövény.A növény alacsony termetű, bokros habitusú. Levelei kicsik, egyszerűek.

Tömeg 0,2 kg

Arany OREGANO fűszernövény BIO PALÁNTA

Az arany oregano terjedő tövű, igénytelen évelő fűszer- és dísznövény.

A növény alacsony termetű (0,6 m magas és széles), bokros habitusú. Levelei kicsik, egyszerűek, mirigy-és fedőszőrökkel borítottak. Friss hajtásain a levelek sárgák.

Nektárban gazdag virágát méhek, pillangók látogatják. Ültessük szegélyekbe, sziklakertbe, száraz területek vegyes évelőágyaiba, vagy nagyobb cserépbe, kaspóba.

Teljes napon érzi magát a legjobban és illóolajhozama is így lesz a legmagasabb. A meleg, könnyű talajokat kedveli, sziklás, sekély termőrétegű területeken is szépen tenyészik. Nedves, kötött talajokra nem való. Az egyik legjobb télállósággal rendelkező oregano fajta.  A palántákat májusban lehet kiültetni a szabadba.

Régóta ismert gyógy-és aromanövény, a mediterrán konyha kikerülhetetlen fűszere. Frissen és szárítva egyaránt használhatjuk jellegzetes illatú leveleit, virágát.

Virágzás előtt, vagy félig nyílt állapotban vágjuk fűszernek, gyógyteának.  Idősebb növényeket kétszer is vághatunk, a virágzó hajtások betakarítása után az új növekményt is begyűjthetjük. Ha hagytuk elvirágozni, a száraz virágzati szárakat tavasszal vágjuk vissza teljesen.

Az arany oregano gyulladásgátló, köptető, enyhe görcsoldó hatása miatt gyógytea-keverékek komponense, légúti és emésztő szervrendszeri panaszok ellen alkalmazzák. Illóolaja az aromaterápiában is kedvelt. A természetes festőanyagokat, textilfestést kedvelők számára is érdekes növény, festékanyagai vörösesbarna színt adnak.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.