Oregano Samothrake

Oregano Samothrake

1 250 Ft

Görög oregano fajta, mediterrán fűszernövény

4 készleten

Cikkszám: CS-OREGANO-GAB-102.

Az Oregano Samothrake Görögországból származó fűszernövény. Intenzívebb aromával rendelkezik, mint a közönséges alap faj.

Tömeg 0,2 kg

OREGANO SAMOTHRAKE CSEREPES BIO PALÁNTA

Az Oregano Samothrake Görögországból származó fűszernövény. Intenzívebb aromával rendelkezik, mint a közönséges alap faj. Virágai fehérek.

A növény alacsony termetű (0,6 m magas és széles), bokros habitusú. Levelei kicsik, egyszerűek, mirigy-és fedőszőrökkel borítottak. Virágzata összetett álfüzér, apró, fehér, ajakos virágok.

Nektárban gazdag virágát méhek, pillangók látogatják. Ültessük szegélyekbe, sziklakertbe, száraz területek vegyes évelőágyaiba, vagy nagyobb cserépbe, kaspóba.  Az Oregano Samothrake jó választás olyan kertben is, ahol fontosnak tartják a megporzó rovarok csalogatását, de a rendszeres gondozásra, öntözésre nincs lehetőség. Ellenálló növény, kártevő, kórokozó megjelenésével igen ritkán kell számolnunk.

Az Oregano Samothrake a teljes napon érzi magát a legjobban és illóolajhozama is így lesz a legmagasabb. A meleg, könnyű talajokat kedveli, sziklás, sekély termőrétegű területeken is szépen tenyészik. Nedves, kötött talajokra nem való. Hazánkban télálló.  A palántákat májusban lehet kiültetni a szabadba.

Régóta ismert gyógy-és aromanövény, a mediterrán konyha kikerülhetetlen fűszere. Frissen és szárítva egyaránt használhatjuk jellegzetes illatú leveleit, virágát.

Virágzás előtt, vagy félig nyílt állapotban vágjuk fűszernek, gyógyteának.  Idősebb növényeket kétszer is vághatunk, a virágzó hajtások betakarítása után az új növekményt is begyűjthetjük. Ha hagytuk elvirágozni, a száraz virágzati szárakat tavasszal vágjuk vissza teljesen.

A görög Oregano aromája kiemelkedőnek számít a gasztronómiában a különböző szurokfű aljfajok között.  Illóolaját az illatszeripar is felhasználja.

Az Oregano Samothrake gyulladásgátló, köptető, enyhe görcsoldó hatása miatt gyógytea-keverékek komponense, légúti és emésztő szervrendszeri panaszok ellen alkalmazzák. Illóolaja az aromaterápiában is kedvelt. A természetes festőanyagokat, textilfestést kedvelők számára is érdekes növény, festékanyagai vörösesbarna színt adnak.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.