Kerti Orgona

Kerti Orgona

3 550 Ft

Közkedvelt, illatos, nagy virágpor hozamú rovarmágnes cserje ökológiai sövényekbe.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SOVENY-ORGONA-JAR-059.

A közönséges orgona egy 3-5 m magasra nővő, tarackoló tövű lombhullató cserje. Ültethető soliterként, de sövénynövénynek is ideális.

Kerti orgona konténeres cserje

A közönséges orgona egy 3-5 m magasra nővő, tarackoló tövű lombhullató cserje. Népszerűségét a tavasszal nyíló nagy, illatos virágbugáinak köszönheti, melyek fajtától függően fehérek vagy a lila szín különböző árnyalataiban tündökölnek. Az orgona a pillangók és beporzók kedvelt növénye, ezért is van helye az ökológiai sövényekben.

Ültethető soliterként, de sövénynövénynek is ideális. Talajra alapvetően igénytelen növény, de tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajon érzi magát legjobban. A dús virágzás érdekében érdemes napos helyre ültetni. Sövényként 60-70 cm-es tőtávolságba ültessük.

Könnyen tartható növény, jól tűri a kisebb szárazságokat. Az elvirágzott hajtásokat érdemes visszavágni, ezenkívül különösebb metszést nem igényel.

Virágjai ehetőek, mutatós finom szörpök, dzsemek készíthetők belőle, de torták díszítéseként is megállja a helyét.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.