Óriás margitvirág

Óriás margitvirág

345 Ft

Méhlegelő

82 készleten

Az óriás margitvirág hófehér színű, sárga közepű virágai a hosszú, vékony szárakon a nyár első felében nyílnak

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Óriás margitvirág vegyszermentes vetőmag

Az Óriás margitvirág (Leucanthemum maximum; Chrysanthemum maximum) erőteljes növekedésű, terjedő tövű közepes termetű évelő növény, mely jól mutat más virágok társaságában, vegyes virágágyásba ültetve, és vágott virágnak is kitűnő.

Levélzetét tojásdad vagy lándzsa alakú hosszúkás sötétzöld árnyalatú, fényes, fogazott szélű levelek alkotják.

Hófehér színű, sárga közepű virágai a hosszú, vékony szárakon a nyár első felében nyílnak.

Az óriás margitvirág napos, világos, félárnyékos helyen, lazább szerkezetű, humuszban gazdag talajba ültetve fejlődik legszebben. Rendszeres, mérsékelt öntözést igényel, tartósan száraz időszakokban bővebben öntözzük.

Néhány évente érdemes tőosztással megfiatalítani, így évről évre sok virággal örvendeztet meg minket. A tőosztást a virágzási időszak előtt tavasszal, vagy ősszel végezzük el.

Szaporítani is ezzel a módszerrel tudjuk legegyszerűbben, de magról is szaporítható. Kártevőkre és betegségekre nem érzékeny.

VEGYSZERMENTES VETŐMAGOK

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.