Oriental Mix

Oriental Mix

1 590 Ft

Fantasztikus keleti zöldségkeverék ázsiai salátákból.

 

34 készleten

Cikkszám: BioV-AZSIASALATA-RSko69.

Az Oriental Mix ázsiai saláta keverék bio vetőmag egy speciális vetőmag keverék.

Az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: pak choi, mizuna, grün im schnee, red giant, tatsoi.

 

Tömeg 0,001 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Oriental Mix ázsiai saláta keverék bio vetőmag

Az Oriental Mix ázsiai saláta keverék bio vetőmag egy speciális vetőmag keverék.

Az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: Pak choi, Mizuna, Grün im schnee, Red giant, Rouge metis, Tatsoi

Ezek mindegyike fagytűrő és hajtatható.

Változatosságot hoznak a táplálkozásban a hideg időszakban.

Normál termesztésük hazánkban a tavaszi és őszi időszakban eredményes szabadföldön. A nyári rajzás idején takarni kell a földibolhák ellen.

Az Oriental mix ázsiai bio saláta keverék a káposztafélék közé tartozik. Ázsiai, ősi növényekből alakultak ki, ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól.

A bordáskelek és borsmustárok családja hatalmas, de Európában kevéssé ismert.

Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskeleket idézik, és a hagyományos keleti konyhákban elsősorban sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket.

Általánosságban elmondható róluk, hogy aromásak, kellemesen csípős ízűek. Ennek foka azonban jelentősen eltér egymástól, a lágyabb mizunától az erős wasabinóig.

Az ázsiai saláta fajták az európai ízlésvilágban leginkább salátakeverékekbe illenek. Csodálatos színvariációik pedig minden salátát feldobnak.

A magyarországi japán éttermek kínálatában szereplő friss ázsiai salátákat is ilyen magokból, hazánkban termelik. Termesztésüknél tudni kell, hogy legfőbb kártevőik a földibolhák. A nyári rajzási időszakukban mindenképpen rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni az ázsiai saláta termesztésével. A talaj tetejére pedig szórjunk fahamut, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.

Vetés szabadföldbe: február első fele-március végéig, augusztus második fele-szeptember végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: május első fele-június végéig, szeptember második fele-október végéig

Tartalom: kb. 4-5 m2-re mag

Ezermagtömeg: 1,69 g

Az Oriental Mix bio ázsiai saláta keverék biológiai növényvédelme

Az Oriental mix legjelentősebb kártevője a földibolha, amely apró lyukakat rág a levélbe.

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni AlgilBio-val

Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Legfőbb kártevőik a földibolhák, ezért nyári rajzási időszakukban csak rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni a termesztésével, a valódi biós megoldás azonban a nyári szezon kihagyása. Az esetleg lerakott peték miatt mindenképpen javasolt ARTIS PRO használata, talajfertőtlenítésként, de a már ottlévő rovarokat is jelentősen gyéríti év közben. Hosszabb távú megoldást jelent, ha az ARTIS PRO-t keverjük ALFA PERLITTEL és úgy szórjuk a talajfelszínre.

Fokozottan ügyelni kell a vetésváltásra, hogy ne szaporodjanak fel ezek a kártevők az évek során! A talaj tetejére szórhatunk fahamut is, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal is használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő.

Az Oriental mix ázsiai bio saláta termesztése során gondot okozhatnak a csigák. Ellenük csapdázásos gyérítés, futókacsa tartása, használható biogazdálkodásban.

A termesztés során egyes helyeken gondot okoznak a csigák. Az ellenük való védekezésről itt tekinthet meg videót:

CSIGACSAPDÁK

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Érdekelhetnek még…

Golden Frills ázsiai saláta bio vetőmag
  • Bio
  • ázsiai saláta
Finoman szeldelt, dekoratív levelek.
  • buborékos borítékban küldjük
1 590 Ft
Garnet Giant ázsiai saláta bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • ázsiai saláta
Csodálatos mély lila levelek salátakeverékekbe.
  • buborékos borítékban küldjük
1 590 Ft