Orvosi zsálya

Orvosi zsálya

1 120 Ft

Hurutos, köhögős betegségek hasznos segítsége.

Elfogyott

Cikkszám: CS-ZSALYA-GAB-049.
Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Orvosi zsálya bio fűszer és gyógynövény

/Salvia officinalis

Az orvosi zsálya bio fűszer és gyógynövény évelő, örökzöld, ezüstös levelű félcserje. Patika vagy kerti zsálya ,Szent János füve néven is ismert.

A Földközi tenger környékéről, a dalmát vidékről származik. Magyarországon nem őshonos, de gyógyhatása miatt kedvelt betelepített gyógynövény itthon is.

Akár 60-100 cm magasra is megnő. Virágai általában ibolyakék színűek. Termése tojásdad alakú makkocska.

Napfényigényes, a szárazságot jól tűri, a talajra nem kényes. Az ókori görögök szerint minden betegséget meggyógyít.

A középkor óta termesztik nálunk is.

Kutatások igazolták, hogy forrázata (teája) valóban baktériumölő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Teája többhetes kúra után szabályozza a vegetatív idegműködést és normalizálja a verejtékmirigyek elválasztását. Hatékony izzadság gátló, ezért hőhullámok és éjszakai izzadás ellen is segítség lehet.  Külsőleg alkalmazva gyulladáscsökkentő hatású. Aranyérbántalmak, kelések és lábszárfekélyek kiváló gyógyítója. Miután az antibiotikus hatáson túl nagyon jó összehúzó is, a nyálkahártya-gyulladások ellen is bevált. Főleg a száj- és torokterápiában terjedt el. Hosszabb ideig, kúraszerűen alkalmazva makacs bronchitiszeket is meggyógyíthatunk vele. Egyes kutatások szerint pozitív hatással lehet az agyműködésre is.

Önállóan vagy más fűszerekkel keverve kiváló húsfűszer, de süteményekben is felhasználható. Húsok, halak, sajtok, tészták ízesítője.

A veteményes szegélyébe érdemes ültetni, mert erős illata távol tartja a tetveket, csigákat. Szereti a napos helyeket, sziklakertekbe, járdaszegélyekbe is telepíthető.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.