Orvosi zsálya

Orvosi zsálya

375 Ft

Hurotos, köhögős betegségek hasznos segítsége.

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Orvosi zsálya vegyszermentes fűszer vetőmag

Az orvosi zsálya vegyszermentes fűszer vetőmag évelő, örökzöld, ezüstös levelű félcserje. Patika vagy kerti zsálya ,Szent János füve néven is ismert. 

A Földközi tenger környékéről, a dalmát vidékről származik. Magyarországon nem őshonos, de gyógyhatása miatt kedvelt betelepített gyógynövény itthon is.

Akár 60-100 cm magasra is megnő. Virágai általában ibolyakék színűek. Termése tojásdad alakú makkocska. 

Napfényigényes, a szárazságot jól tűri, a talajra nem kényes. Az ókori görögök szerint minden betegséget meggyógyít.

A középkor óta termesztik nálunk is.

Kutatások igazolták, hogy forrázata (teája) valóban baktériumölő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Teája többhetes kúra után szabályozza a vegetatív idegműködést és normalizálja a verejtékmirigyek elválasztását. Hatékony izzadság gátló, ezért hőhullámok és éjszakai izzadás ellen is segítség lehet.  Külsőleg alkalmazva gyulladáscsökkentő hatású. Aranyérbántalmak, kelések és lábszárfekélyek kiváló gyógyítója. Miután az antibiotikus hatáson túl nagyon jó összehúzó is, a nyálkahártya-gyulladások ellen is bevált. Főleg a száj- és torokterápiában terjedt el. Hosszabb ideig, kúraszerűen alkalmazva makacs bronchitiszeket is meggyógyíthatunk vele. Egyes kutatások szerint pozitív hatással lehet az agyműködésre is. 

Önállóan vagy más fűszerekkel keverve kiváló húsfűszer, de süteményekben is felhasználható. Húsok, halak, sajtok, tészták ízesítője.

A veteményes szegélyébe érdemes ültetni, mert erős illata távol tartja a tetveket, csigákat. Szereti a napos helyeket, sziklakertekbe, járdaszegélyekbe is telepíthető. 

Vetés szabadföldbe: április első fele-július vége

Virágzás ideje: június-szeptember végéig

Tartalom: 1g

Vegyszermentes fűszer vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.