Oswego fű

Oswego fű

1 590 Ft

Indiáncsalán, vagy méhbalzsam.

30 készleten

Oswego fű (méhbalzsam) bio gyógynövény vetőmag másik neve az Indián Csalán.

Gyógynövényként és zöldfűszerként évente többször is szedhető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Oswego fű (méhbalzsam) bio gyógynövény vetőmag

Oswego fű (méhbalzsam) bio gyógynövény vetőmag másik ismert neve az Indián Csalán. Pollenadó növény.

Az észak-amerikai Oswego indiánok által fogyasztott Oswego teát készítik belőle, s úgy tartják, ezt az italt az amerikai telepesek a brit tea bojkottjának (Boston Tea Party) ideje alatt vették át az indiánoktól. A növény leveleit használják még puncsok, limonádé és más hideg italok készítéséhez is.

Fűszeres, citromos, kakukkfüves aromája kiváló zöldfűszerré is teszi.

Évelő, nagyon fűszeres ízű növény. Az árvacsalán-félék családjába tartozó lombhullató, lágyszárú évelő.

Levele hosszas, többnyire fűrészelt. Virága pompás, szép, nagy álfüzérré csoportosodik, vagy csak egy tetőző, sokvirágú, a színes hegylevelek környezete örvet alkot.

6-7 Észak-amerikai faja van. 30-80 cm. magas, levele tojásdad, virága skarlátpiros, egymás fölött levő két, ritkán három örvet alkot.

Az Oswego fű gyökérzete gyorsan terjed, de 3 éves korára elsatnyul a növény, ezért ajánlatos 2-3 évente felszedni, sarjadékait leszedni.Szárazságtűrő, de a nyirkos talajon szebben fejlődik. Napfénykedvelő, árnyékban kevesebben virágzik. Júniustól szeptemberig nyílik. Pillangók és méhek nagyon kedvelik, a poszméhek különösen.

Kellemes, fűszeres leveléből lesz az oszvego-tea, melyet a borsos menta és melissza teája helyett isznak, de ecet is lesz belőle.

Gyógynövény és zöldfűszer (illata a tökéletesen fűszerezett pizzáé) is egyben, fiatal leveleit szárítva használják. Évente többször is szedhető. Nagyon szép, világoslila virágai vannak. Vonzza a méheket és a pillangókat.

Az indiánok földjén erős antiszeptikus hatású nedvei tették keresett gyógynövénnyé a bergamottolaj illatú méhbalzsamot.

Az Oswego fű hideg italok ízesítésére használható, de fertőtlenítő hatású is, főként bőrsérülések borogatására. Iparilag szájvizek készítéséhez használják.

Betakarítás ideje szabadföldön: május második fele-október első fele

Virágzási idő: május-október

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.