Oszlopos rózsaszín alma

Oszlopos rózsaszín alma

18 500 Ft

Az almák kategória teremtő fajtája

3 készleten

Cikkszám: KONTENERES-FA-OSZLOPOS-ALMA-BKK213.
Kategóriák: , .
OSZLOPOS RÓZSASZÍNŰ alma KONTÉNERES gyümölcsfa 

Az oszlopos rózsaszínű alma konténeres gyümölcsfát Ausztráliában nemesítették. Kifejezetten meleg éghajlatú országokba szánták, de hazánkban is jól érzi magát. Közepes növekedési erélyű, de értéke miatt szinte csak törpe alanyokon, intenzív ültetvényekben termesztik. A fa korán termőre fordul.A gyümölcsök nagyok, akár 6-10 cm átmérőjűek, kerek kúposak. Az alma tömege eléri a 180-200 g-ot. A héja erős, fényes, színe zöldessárga. A bemosódás színe a világos rózsaszíntől a pirosig terjedhet. A felület legfeljebb 60% -át foglalja el. A gyümölcsökön könnyű viaszos bevonat látható, amelyen keresztül sárga szubkután pontok láthatók. A húsa roppanós, kemény és nagyon lédús. Íze rendkívül finom, édes-savanykás, vaníliás és vad bogyós ízű.  Az utóérés október végén vagy november közepén kezdődik. A gyümölcsök jól tárolhatók és szállításra alkalmasak. Akár 10 hónapig tárolható. Májusig megőrzi ízét, állagát. A fajta az 5-6 fagyállósági zónába tartozik (-17 … -23 ° С). Ezért ajánlott a déli régiókban termeszteni. Fagyzugos részeket kerüljük vele. Inkább az Alföld és a Dél-Dunántúl fája, de az éghajlat változásával ez is kiterjedhet.

Az alma biokerti növényvédelme:

Az általunk forgalmazott almafák nem fogékonyak a gombás, bakteriális és vírusos fertőzésekre. Ez azt jelenti, hogy az átlagos ellenálló képességük jóval nagyobb, mint a többi almafáé. Ennek ellenére bizonyos kártevők és kórokozók ezeknél is megjelenhetnek. Leggyakoribb kártevő, az almamoly. Ellene védekezni kell, aminek elsődleges oka nem is az alma “kukacossága” amelyet a molyok hernyói okoznak, hanem az általuk ejtett seben keresztül befertőző monília. Az almafáknál elsődlegesen a gyümölcsmonília jelentkezik, ami ugyan nem jár hajtáselhalással és fapusztulással, de kevés idegesítőbb dolog van, mint az érés kezdetekor, tömegesen lerohadó termés. A védekezés immár csak petefürkészekkel is megoldható, de a teljes biztonsághoz érdemes az első petefürkész kapszula kihelyezése előtt egy Dipel, bakteriális készítménnyel permetezést beiktatni. Az almafa levéltetű jól reagál a narancsolajos készítményekre, például a BOROILra A monília és varasodás elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket. A monília elleni védelem ilyenkor mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. AMAZON gombaölő baktériummal  permetezzünk a gyümölcsérés kezdetén. Varasodás ellen pedig már a terméskötéstől végezzünk kezeléseket az arra különösen fogékony fajtáknál. Az almafa lisztharmatot is megszünteti ez a kezelés. Az összes gombás és bakteriális betegség ellen, a tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjuk narancsolajos készítményt (BOROIL) és beteg fák esetén bioban engedélyezett réz hatóanyagú készítményt (Cuprotonic). Utána beteg növény esetében virágzáskor, egészséges növényeknél pedig közvetlenül a virágzás után permetezzük AMAZON gombaölő baktériummal.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér). A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.