Palántanevelés biodinamikus vetőmag válogatás

Palántanevelés biodinamikus vetőmag válogatás

15 000 Ft

Neveljünk palántát a legjobb biodinamikus fajtákból!

2 készleten

Cikkszám: AVV-BKK-006.

Sokaknak jelent dilemmát, hogy milyen ReinSaat vetőmagunkból neveljenek palántákat. Ezzel a csomaggal segíteni szeretnék és az én idei kedvenceimet válogattam össze.

Leghamarabb, már február elején el lehet vetni a chiliket. Közülük egy klasszikus, közepesen csípős, piros fajtát a Jalapeno Rubent választottam. Nagyon strapabíró, biztos sikerélmény kezdőknek is, bár tudni kell, hogy az ennyire korai palántaneveléshez kiegészítő világításra is szükség lesz.

Másik hosszú tenyészidejű faj a földicseresznyéké, amelyekből a Schönbrunner gold fajtát ajánlom. Viszonylag gyorsan, sokat terem és nagyon finom. Ültessük a legmelegebb helyre a kertben… neki nem árt a nap!

Ne feledkezzünk meg a padlizsánokról! Én egy igazán klasszikus típust a Luizát választottam, ami ugyanolyan jó rántani, mint sütni, vagy krémnek.

Ugyancsak zöldségkrémek szuper alapanyaga az Ajvarski kápia paprika, ami frissen is nagyon finom.

Étkezési paprikák közül idén nekem a Reinsaat Cubo Orange óriás, húsos kaliforniai paprikája ízlett, ezért őt tettem a válogatásba.

Paradicsomok közül a fürtös koktél Mirimirit, a fürtös normál méretű Hellfructot ajánlom az óriási termésmennyiségért. Az Indigo apple-t pedig azért mert fajtaújdonság a ReinSaat kínálatában és fekete színével igazán extravagáns dísze lesz majd a veteményesnek.

Végül pedig a legnépszerűbb snack uborkánkat a Beth Alphát választottam ebbe az összeállításba.

A hatékonyabb biokertészkedésért pedig Biokerti Naplóm és Növénytársítási mátrixom is helyet kapott a válogatásban.