Pázsit fűmagkeverék 500g

Pázsit fűmagkeverék 500g

1 840 Ft

Leggyorsabban terülő gyepkeverékünk, a gyomok elnyomására.

25 készleten

Cikkszám: VegyszmV-FUKEVEREK-RD254.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

PÁZSIT fűmagkeverék vegyszermentes vetőmag 500g

A Fűdoktor pázsit vegyszermentes vetőmag a leggyorsabban terülő fűfélék keveréke. Alapvetően a gyomok agresszív elnyomására használjuk egy biokertben frissen feltört felületek lezárására Egy doboz szűzvetésnél kb. 30 m2-re elegendő. Kitűnő talajtakaró. Vetés: márciusban, szeptemberben ideális. A vetést ne hagyjuk kiszáradni, amíg meg nem erősödik. Évente legalább négyszer vágjuk le, minél többször, annál jobban elnyomja a gyomokat. Vetésidő szabadföldbe: márciusban, szeptemberben Tartalom: 500 g

Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag. A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal. Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.  Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.