Pekándió

Pekándió

41 500 Ft

Ellenálló fáját nem támadja a dióburokfúrólégy! Gyümölcse kiváló beltartalmú! 

94 készleten

Cikkszám: KONTENERES-FA-PEKANDIO-PUL-101.
Kategóriák: , .

A Pekándió konténeres gyümölcsfa rendszeresen terem hazánkban is! A dióburok-fúrólégy egyáltalán nem károsítja! Fája ellenálló.

Tömeg 16 kg

Pekándió konténeres gyümölcsfa oltvány

A Pekándió konténeres gyümölcsfa az USA egyik legelterjedtebb fajtája. Rendszeresen terem hazánkban is! A dióburok-fúrólégy egyáltalán nem károsítja!

Nagy terméspotenciállal rendelkezik, korán betakarítható. A pekándió a mi diónk rokona. Azonosak a tulajdonságaik. Jól tűri a fagyokat, mert május közepén kezd virágozni. Fája magasra, 30 méterre is megnő. Fája jó alkalmazkodóképességű, bőtermő változat.

Gyümölcse nagy, vékony héj, kiváló dióbél minőség jellemzi. Íze nagyon jó, különleges zamatú, sokak szerint felülmúlja a hazai dió fajtákat.

A pekándió felhasználása:

Édeskésebb, aromásabb az íze a hazai dióétól. Jól használható süteményekben.

A belőle nyert olajat is fogyasztják. Olaja saláták, köretek készítéséhez öntetként vagy ízesítőként használatos.

A pekándiós pite igazi, amerikai nemzeti sütemény.

A pekándió élettani hatásai:

A diófélék közül ez tartalmazza a legtöbb flavonoidot, amely egyfajta antioxidáns, és segít megakadályozni a krónikus betegségek, például a szív-, a cukor- és egyes rákbetegségek kialakulását. Több mint 19 vitamin és ásványi anyag található meg benne, mint az A-, B- és E-vitamin, illetve a kalcium, kálium, mangán, magnézium, foszfor és cink.

Ezek többsége hozzájárul az agy megfelelő működéséhez, valamint a benne található gamma-tokoferol – az E-vitamin egyik formája – segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és csökkenti a koleszterinszintet.

Az A-vitamin a szem, a látás egészségéért felelős, a cink az immunsejtek fejlődésében játszik fontos szerepet, míg a mangán enyhíti a hangulati ingadozást, a tanulási problémákat és mentális betegségek kialakulásának kockázatát.

Egyszóval, szinte minden korosztálynak ajánlható. Többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek nem veszélyeztetik a szívet, mint a telítettek. Továbbá rendkívül kevés a cukor, tehát ideális nassolnivaló két étkezés között. Sőt, még a vércukorszintet is szabályozza.

Ezért bátran ajánlhatjuk a diabéteszeben szenvedőknek is, persze, csak módjával! Magas kalóriatartalma azért óvatosságra int, bár van benne egy olyan faktor, hogyha elkezded enni, szinte lehetetlen abba hagyni!

A pekándió biológiai növényvédelme:

Különösebb növényvédelmet nem igényel! Fáját semmi sem támadja, és nagyon ellenálló! A fának nagyon nagy a vízigénye. Akkor gyorsan és nagyra nő. Magas a nitrogén igénye, ezért tavasszal szerves trágyát vagy komposztot igényel. Nitrogén megkötő növények ültetése a fa körül segítheti a fejlődését.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.