Peretta

Peretta

6 490 Ft

Rendkívül édes, sárga, nagy gyümölcsű, télálló füge.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-FUGE-JAR-074.
Kategóriák: , .

Peretta füge konténeres cserje

A Peretta füge Svájc mediterrán részein felkapott fajta, mely képes jó fekvésben 3 terméshullámra is. Jó ízű, sárga nagy gyümölcsű füge. Rendkívül télálló.

A svájci Rajna-völgyben fekvő Churban – az Alpok közepén – szelektálták ki ezt a fajtát. Nem csak a hideg telet vészeli át, a termőképességét is megtartja, így a következő évben élvezheti gyümölcseit, melyek nagyon, finomak, ízletesek.

A fügéket mindig napos, meleg helyre kell ültetni. Így lesz a terméseknek igazán zamatos, füge ízük. Hazánk klímája ma már tökéletesen megfelel a fügéknek, de a ritka téli kemény fagy a mediterrán fajtákat károsíthatja… ezt nem!

Utóbbi években egyes molyok hámozgatással károsítják a fügék leveleit. Ez ellen petefürkészeinkkel, vagy Dipel nevű élő bacillus készítményünkkel lehet védekezni.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.