Perui

Cikkszám: BioV-FOLDICSERESZNYE-RS538.

Perui

1 390 Ft

Nagyon édes, kicsi, sárga Földicseresznye fajta.

6 készleten

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Perui földicseresznye bio vetőmag

A Perui földicseresznye bio vetőmag dél-amerikai zöldségkülönlegesség. A lampionok kicsi, édes, gyümölcsös ízű bogyót rejtenek. A leszedett termések egy hétig is tárolhatók, remekül fagyaszthatók. A termés akkor érett, ha leesett a növényről. Maga a növény kb. 60 cm magasra nő.

A földicseresznye (Physalis peruviana, P. edulis) közeli rokona a paradicsomnak, mindkettő a burgonyafélék (Solanaceae) családjának dél-amerikai képviselője. A földicseresznye a trópusokon évelő, de fagyérzékenysége miatt nálunk egyéves, meleg- víz és tápanyagigényes növény.Kizárólag nagyon meleg, napos fekvésbe telepítsük!

A Perui földicseresznye méteresre növő hajtásain szív alakú, szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek. Nem csak díszes, hanem finom is érett termése: felfújt, világosbarna pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznye méretű aranysárga bogyók.

Kiültetni május közepe előtt nem ajánlatos.

A termés augusztustól folyamatosan szüretelhető egészen szeptember végéig.

Fogyasztás előtt távolítsuk el a Perui földicseresznye külső, hártyás csészelevél-maradványt, és tisztítsuk meg a ragadós bogyókat. Frissen savanykás, ananászra emlékeztető aromájú, ezért a paradicsomhoz hasonlóan keverhetjük nyári salátákhoz vagy befőzhetjük lekvárnak, szörpnek, befőttnek. Magas A és B vitamin, valamint kalcium tartalma.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-május első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb.40 mag

Ezermagtömeg: 0,76g
A Perui földicseresznye bio növényvédelme

A paradicsomokhoz és a paprikákhoz hasonlóan ezt a növényt is fenyegeti a fitoftóra, amely ellen Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel védekezhetünk. Száraz csávázást javasolunk ugyanezzel a készítménnyel. Rokonainál jóval kevésbé betegszik meg és kevés kártevő támadja.

Legfontosabb a hő és fényigényének a kielégítése, a kert legmelegebb, legnaposabb részére telepítsük.

Meghálálja a sok tápanyagot, ezért tegyünk alá komposztot és fermentált trágyát amely emelt kálium tartalmával nagyon édes gyümölcsökkel örvendeztet meg mindenkit.
ReinSaat bio vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Perui földicseresznye Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.