Pillangómágnes virágok

Pillangómágnes virágok

5 390 Ft

Hasznos rovarokat bevonzó, pillangókat főként csalogató virágok.

42 készleten

Cikkszám: BioV-HASZNOSVIRAG-B102.

A Pillangómágnes virágok bio vetőmag keverék változatos virágfajokból áll:

az alacsony termetű kakukkfűtől a magas, dúsvirágú ökörfarkkóróig.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Pillangómágnes virágok bio vetőmag keverék

A Pillangómágnes virágok bio vetőmag keverék igen változatos virágfajokból áll. Az alacsony termetű kakukkfűtől a feltűnő, magas, dúsvirágú ökörfarkkóróig képviseltetik magukat a száraz vagy félszáraz gyepek vadvirágai, melyek különösen értékesek különféle lepkék és más beporzó rovarok, például vadméhek számára.

Fajok: közönséges cickafark, rezgőpázsit, sudár rozsnok, raponcharangvirág, réti imola, vastövű imola, vadmurok, barátszegfű, kígyószisz, mezei varfű, réti lednek, réti margitvirág, szarvaskerep, pézsmamályva, baltacim, szurokfű, lándzsás útifű, réti útifű, hagymás boglárka, kakascímer, mezei zsálya, csabaíre, galambszínű ördögszem, kónya habszekfű, fehér mécsvirág, hólyagos habszekfű, kakukkfű, dúsvirágú ökörfarkkóró.

Április elején, vetés előtt gondosan készítsük elő a területet. A magokat alaposan keverjük össze. Szórjuk a fellazított, elgereblyézett talajra, majd a gereblyével dolgozzuk be és ha lehet, hengerrel könnyedén tömörítsük. Az első évben gyakran öntözzük, főleg a vetést követő időszakban. Második évétől ez a túlnyomórészt szárazságtűrő fajokból álló keverék csak különösen csapadékszegény időszakban igényel öntözést.

A területet évente egy-két alkalommal (elvirágzás után és októberben) kaszáljuk le, lehetőleg magas tarlóval, hogy az évelők könnyebben kihajtsanak, az egy-és kétéves fajok pedig elszórhassák magvaikat.

Az első kaszálás után több faj esetében másodvirágzásra is számíthatunk.

A Pillangómágnes virágok bio vetőmag keverék kifejezetten ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való virágos növények. Egy részük őshonos hazánkban, mások nem, abban azonban kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

A Pillangómágnes virágok bio vetőmag keverék felhasználása két módszerrel történhet a biokertekben:

Egyik, hogy ún.: virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Másik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk a virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

A vetést ne hagyjuk kiszáradni. Ha teljesen elvirágzott, óvatosan vegyük kis az elszáradt részeket és hagyjuk elszórni a magvaikat. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

A kép illusztráció!

Vetésidő palántának: március-április

Vetésidő szabadföldbe: április

Kiültetés szabadföldbe: május

Tartalom: kb.   5 m2-re elegendő

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-augusztus

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.