Pillangóvirág színkeverék

Pillangóvirág színkeverék

345 Ft

Szép, tarka, légies virágai, becsalogatják a pillangókat a biokertekbe.

12 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Pillangóvirág színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Az őszirózsafélék családjába tartozó kerti pillangóvirág (botanikai nevén Cosmos bipinnatus) légies megjelenésű, bokrosan elágazó szárú egynyári növény.

Ez a Közép-Amerikában őshonos kecses virág, széles körben csak az 1900-as évek elejére vált ismertté, azóta nemesítik különböző színű és magasságú fajtáit. Hosszú ideje a falusi kertek igen kedvelt növénye, régimódinak azonban távolról sem nevezhetjük.

Levelei páfrányszerűen szálasan szárnyaltak, a nyár közepétől hozza pillangószerű, sokféle színű virágait. Ebben a keverékben meleg színárnyalatok találhatók.

Magas 80-100 cm-re megnövő laza bokor, szálas összetett levelekkel. 20-30 cm-es szárakon hozza 6-8 cm átmérőjű selymes fényű, fészkes virágzatait.

Felhasználás: kerítések, falak, cserjecsoportok elé, virágágyakba nagyon jól mutat. Vágott virágnak is alkalmas. Csodásan mutat minden virágoskertben; térhatárolóként, virágágyásban háttérnövényként egyaránt mutatós. Kerítések, falak elé is vethetjük. Ez azért is jó, mert megtámasztja és széltől védi a hosszú szárú virágokat, másrészt a fal visszaverte fény és meleg gyorsan odavonzza a hasznos rovarokat, közülük is leginkább a színpompás pillangókat, amelyekről a nevét kapta.

Könnyen nevelhető magról. Csírázási ideje 7-14 nap.
Megbízhatóan virágzik, a kertet finom lombozata és jellegzetesen csipkézett virágai pompásan díszítik.
A szárazságot jól tolerálja, gyorsan fejlődik.

Mélyrétegű, normál kerti talajt kíván, de napos fekvésben a tápanyagokban közepesen gazdag, de jó vízelvezetésű talajt is kedveli.

Vágott virágnak is kiváló.A pillangóvirág a  Elvirágzás után “fejezzük le”, azaz távolítsuk el az elhervard virágokat. A pillangóvirág magját legkorábban tavasz közepén célszerű elvetnünk, amikor az időjárás már eléggé enyhe, 16-18°C körüli.

Biokertekben elsősorban színes, légies virágaival vonzza be a pillangókat.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: április-május

Virágzási idő: június-augusztus

Térállás: 10×10 cm.

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.