Piquillo

Piquillo

1 590 Ft

Mini kápia paprika.

10 készleten

Cikkszám: BioV-PAPRIKA-RSpa81.
Kategória: .
Piquillo snack PAPRIKA BIO VETŐMAG

A Piquillo snack paprika bio vetőmag a gyerekek által nagyon kedvelt fajta.

A kis háromszögletű, ropogós gyümölcsök különösen vastag húsúak, és már zölden elnyerik jellegzetes fűszeres, aromás ízüket. Termése átlagosan csak 30-35 g.

Közepesen korai érésű mini snack paprika erőteljes növekedéssel és magas hozammal. Nem kifejezetten igényes. Zárt és szabadföldi termesztésben is kiválóan teljesít.

Mindezek alkalmassá teszik arra hogy gyerekek is termesszék akár óvodai, vagy iskolakertekbe is ajánlható. Friss fogyasztás mellett savanyításra is kiváló.

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: 25 mag

Ezermagtömeg: 7,36 g

A Piquillo snack PAPRIKA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Már a paprika bio vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Amazonnal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket. Fuzáriumos és verticilliumos hervadás esetén a talajt is kezelni kell Tyra készítménnyel.

Megelőzésként érdemes Urtica csalánkivonattal permetezni 1-2 hetente az állományt. Levéltetvek rajzása esetén Boroillal-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken! Amikor vírusfertőzött növényt találunk, semmisítsük meg és kezeljük az állományt Kitozán és tej keverékével.

A lótücsök és vetési bagolylepke lárvái ellen Nemastar hasznos fonalféreg készítménnyel védekezhetünk.

Sajnos az Afrikai Vándorpoloska egyre több gondot okoz a paprikánál is. Nagy inváziónál kiváló módszer a mechanikai gyérítés morzsaporszívóval, amelyet egészítsünk ki NeemAzal permetezéssel

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paprikát. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal.

A Paprika palántanevelésének növényvédelméről tekintse meg alábbi videónkat:

VIDEO

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Az Ajvarski kápia paprika csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.