Porcsinrózsa

Porcsinrózsa

1 100 Ft

Száraz, meleg területek igénytelen növénye, csodálatos, tarka virágokkal.

Elfogyott

Cikkszám: CS-PORCSIN-GAB-107.
Kategóriák: , .

A Porcsinrózsa alacsony termetű, legfeljebb 10-15 cm magasra növő, elterülő növény. Levelei kicsik, vaskosak, virágai 3-4 cm átmérőjűek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Porcsinrózsa bio palánta

/ Portulaca grandiflora

Leírás
A porcsinfélék családjába tartozó, laza, szárazabb, köves talajon is megélő pozsgás sziklakerti egynyári dísznövény, mely helyben, saját magjáról elszaporodik a kertben. Alacsony termetű, legfeljebb 10-15 cm magasra növő, elterülő habitusú. Levelei kicsik, vaskosak, virágai 3-4 cm átmérőjűek, élénk sárgában, narancsban, pirosban és rózsaszínben pompáznak. Önmeddőek, ezért több tövet ültessünk foltszerűen vagy szegélynek. A túlöntözést és a kötött, nedves talajt nem kedveli.
A feltűnő virágokat gyakran és szívesen látogatják a hasznos rovarok. Júniustól a fagyokig virágzik, virágait esős vagy felhős időben nem nyitja ki. Ellenálló, igénytelen növény, kártevők, kórokozók ritkán jelennek meg rajta.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.