Porcsinrózsa színkeverék

Porcsinrózsa színkeverék

345 Ft

Terülő habitusa és szárazságtűrése miatt jó gyomelnyomó.

9 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Porcsinrózsa színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Elterülő, pozsgás jellegű növény, színárnyalatokban gazdag virágokkal. Virágai rikító rózsaszín, sárga, és pink színekben pompáznak, amelyek varázslatos látványt nyújtanak a kertben nyáron. A porcsinfélék családjába tartozó egynyári dísznövény eredetileg Brazíliából származik.

10-15 cm-es kis növény, hengeres 1-1,5 cm-es levelekkel. A hajtásvégeken nyílnak 2,5-3 cm-es selymes fényű virágai napfényes időben reggel 9-10 órakor nyílnak és délután 2-3 órakor becsukódnak. Júniustól szeptemberig nyílnak az apró színes virágok, sárga, narancssárga, fehér, rózsaszín, és pink színben.

Április végén állandó helyére is vethető, de a magtakarékosság és az egyenletes fejlődés céljából jobb előnevelni. A magokat már március elejétől vethetjük cserépbe, majd egy világos meleg helyiségben előnevelhetjük a palántákat.A kikelt palántákat május végétől ültessük ki szabadföldben, vagy ha nem neveltünk elő palántát, a magokat ekkor már a szabadföldben is elvethetjük.

Napos, meleg fekvést, laza, jó szerkezetű talajt kedveli.

Sziklakertekben, támfalakon, kőlapos utak réseiben igen dekoratív, de vegyes virágágyakba, erkélyládákba is ültethető. Mivel igen jól bírja a szárazságot pozsgás levelei és szára miatt, akár sziklakertbe, vagy teraszra balkonládába is ültethetjük.

Számunkra legfontosabb azonban, hogy annyira igénytelen, hogy akár öntözés nélküli ökológiai virágszigetekben is szépen díszlik és erős terülésével hamar elnyomja a gyomokat. Színes virágai jó életteret biztosítanak minden hasznos rovar számára.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: március-április

Virágzási idő: június-augusztus

Térállás: 15×15 cm.

Tartalom: 0,5 g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.