Prev-Gold Garden 250ml

Prev-Gold Garden 250ml

11 750 Ft

Narancsolajos tetű- és lisztharmat elleni permetszer

5 készleten

Cikkszám: KG-PREVGOLD-GARDEN-250ML-BIOC-294.

Prev-Gold Garden 250ML bio rovarölő készítmény

Gyenge kitinpáncélzatú, szívókártevők és levélfelületi kórokozó gombák elleni készítmény.

Hivatalos leírása: Hatóanyag: Narancsolaj

Károsítók: Lisztharmat, szürkepenész, takácsatkafajok, molytetvek és egyéb szúró-szívó szájszervű rovarok ellen

Felhasználható: Szőlőben lisztharmat és szürkepenész ellen, paradicsomban, paprikában és chiliben(zárt termesztő berendezés) takácsatkafajok és üvegházi molytetvek (liszteske) ellen, uborkában, cukkiniben és egyéb ehető héjú tökfélékben (zárt termesztő berendezés) illetve görögdinnyében, sárgadinnyében, sütőtökben és egyéb nem ehető héjú tökfélékben (zárt termesztő berendezés) üvegházi molytetvek (liszteske) ellen, dísznövényekben (zárt termesztő berendezés) pedig szúró-szívó szájszervű rovarok ellen használható.

Hogyan hat?

A narancsolaj kivonatnak sejtmembrán károsító hatása van és hatásmódja a kártevők és a gombák szaporító képleteinek dehidratálásán alapszik. A lágy kültakarójú kártevők (mint pl. liszteskék, takácsatkák, levéltetvek) viaszos külső vázát kiszárítja, aminek következtében azok elvesztik testfolyadékukat és elpusztulnak.

A patogén gombák (lisztharmat, szürkepenész) növény felületén elhelyezkedő spóráit és micéliumait szintén dehidratálja, a sejtmembrán károsodás következtében azok életfolyamataikat nem képesek tovább folytatni, elhalnak. A kijuttatáskor a károsítók testfelszínét (gombamicéliumot, kártevőkolóniákat) megfelelő mennyiségű permetlével tökéletesen be kell fedni, mert ez a hatás alapfeltétele.

A Prev-Gold Garden egy széles hatásspektrumú, jellegzetesen kontakt hatású, narancsolaj tartalmú rovar-, gomba-, és atkaölő szer. Tekintve, hogy hatásmódja jelentősen eltér a legtöbb alkalmazott rovar-, gomba- és atkaölő szertől, a rezisztencia kezelési intézkedésekbe is kiválóan beilleszthető és egyben szermaradék mentes védekezést tesz lehetővé. A termék felületi feszültség csökkentő összetevőket is tartalmaz, melyek segítenek a kontakt hatás érvényesülésben, ennek köszönhetően ugyanakkor egyéb tapadás vagy hatásfokozó készítmény hozzáadása nem szükséges.

Tökéletesen beilleszthető az integrált védekezésbe, hiszen egész szezonban használható a károsítók első megjelenésével kezdődően. Továbbá fizikai úton történő, szárító hatás kifejtése miatt eltér a hagyományos kémiai növényvédőszerektől és ezért rezisztencia kialakulásának kockázata gyakorlatilag kizárt. Széles hatásspektrummal rendelkezik és a készítménnyel végzet kutatások bebizonyították, hogy a méhekre és a hasznos szervezetekre nincs szignifikánsan negatív hatással és az alacsony perzisztenciának köszönhetően kíméli őket. Tárolás: száraz, hűvös, de fagymentes helyen, ún. „szabályszerű” növényvédő szer raktárban, vagy tárolóban. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap Forgalmi kategória: II.-III. kategória A Prev-Gold Garden az OroAgri International Ltd. bejegyzett márkaneve. A Prev-Gold Garden ökólógiai gazdálkodásban engedélyezett készítmény! A Prev-Gold Garden azonos a 6300/975-1/2021. NÉBIH számon engedélyezett Oroganic gomba-, rovar- és atkaölő permetezőszerrel.

SZÉKELY GYÖNGYVÉR ajánlásával:

A Prev-Gold Garden bio rovarölő minden gyenge kitinpáncélzatú rovart elpusztít. Enyhébb lisztharmat fertőzést eltünteti.  Alaposan kell permetezni, mert be kell vonnia a rovarokat, hogy megfulladjanak a légzőrendszerüket eltömítő olajtól. Különleges tulajdonsága, hogy vízelvonó hatásának köszönhetően kiszárítja a kártevők petéit is. Fontos, hogy képes perzselni a növényeket, ezért figyeljünk a keverési arány betartására és inkább csak este permetezzünk vele. Eső 6 órán keresztül ne érje! Vegetációban történő permetezéskor ne keverjük semmivel! Maximum 30 ml kell 10 liter vízhez. Töményebben perzselhet. Örökzöldeken, különleges dísznövényeken végezzünk próbát. Csak este permetezzünk! Különleges használata minden lemosó permetezési receptúránkban: Kizárólag a növények lombhullása után és rügypattanása előtt átállt biokertekben 50 ml/ 10 liter víz, vagy 30 ml + növényi lé (pl.: Fitokondi)+ 10 liter víz átállási időben, vagy nagyon beteg gyümölcsfáknál 30 ml + 50 ml Cuproxat+ 10 liter víz Ezek a keverékek rendkívül perzselőek, a nem zárt rügyeket képesek leégetni!!!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.