Prize Winner

Prize Winner

1 590 Ft

Hasznos, tűzvörös virágfal a veteményesben.

37 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo33.

A Prize Winner tűzbab bio vetőmag magasra növő futóbab.

Szép, piros virága miatt lugasok dekorációs célú befuttatására is alkalmas.

Tömeg 0,03 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Prize Winner tűzbab bio vetőmag

A Prize Winner tűzbab bio vetőmag április-májusban vethető, magasra növő futóbab. Szép, piros virága miatt lugasok dekorációs célú befuttatására is alkalmas.

Fejtett babnak kiváló, de száradás után szárazbabként is felhasználható.
Dús, piros virágai miatt tűzbabnak is hívják ezt a babfajtát. Hosszú, húsos hüvelyeket nevel. Lila magjai feketével pettyezettek.

Erőteljes növekedésű, sűrű falat képez, ezért térelválasztó- és takarónövénynek kiváló. Ha nem kerítés, vagy pergola mellé tesszük, akkor már vetéskor alakítsuk ki a támrendszerét, melyre 2,5-3 m magasan felfuthat. Nagyon jól néz ki, ha indián sátor szerűen összefogunk 3-4 magas bambusz vesszőt és aköré vetjük. Hatalmas zöld-piros gúlát kapunk már júniusban! Élénk színű, piros virágai késő őszig nyílnak.

Vetés szabadföldbe: április második fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: kb. 30 g mag

Ezermagtömeg: 1265,71 g

A prize winner tűzbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.