Tomatillo Purple

Tomatillo Purple

1 590 Ft

Chili szószok gyümölcsös ízfokozója.

20 készleten

Cikkszám: BioV-FOLDICSERESZNYE-RScv34.

A Purple földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag hagyományos mexikói zöldség.

A chili és koriander ízesítésű salsa szószok alapanyaga.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Purple Földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag

A Purple földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag hagyományos mexikói zöldség. A chili és koriander ízesítésű salsa szószok fűszerességét és ízességét fokozzák vele. Dél-amerikai zöldségkülönlegesség.  Az indiai chatney-nak is jó alapanyaga. Nem öntermékeny, legalább két növényt kell ültetni! Lila színe a kert különlegességévé teszi.

A földicseresznye (Physalis peruviana, P. edulis) közeli rokona a paradicsomnak, mindkettő a burgonyafélék (Solanaceae) családjának dél-amerikai képviselője. A földicseresznye a trópusokon évelő, de fagyérzékenysége miatt nálunk egyéves, meleg- víz és tápanyagigényes növény. Kizárólag nagyon meleg, napos fekvésbe telepítsük!

Kiültetni május közepe előtt nem ajánlatos.

A Purple Földicseresznye termés augusztustól folyamatosan szüretelhető egészen október közepéig.

Fogyasztás előtt távolítsuk el a külső, hártyás csészelevél-maradványt, és tisztítsuk meg a ragadós bogyókat. Frissen savanykás, ananászra emlékeztető aromájú, ezért a paradicsomhoz hasonlóan keverhetjük nyári salátákhoz vagy befőzhetjük lekvárnak, szörpnek, befőttnek. Magas A és B vitamin, valamint kalcium tartalma.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele,

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második fele-október első feléig.

Tartalom: kb. 50 mag

Ezermagtömeg: 1,79g

A purple földicseresznye bio növényvédelme

A paradicsomokhoz és a paprikákhoz hasonlóan ezt a növényt is fenyegeti a fitoftóra, amely ellen  Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel védekezhetünk. Száraz csávázást javasolunk ugyanezzel a készítménnyel. Rokonainál jóval kevésbé betegszik meg és kevés kártevő támadja.

Levéltetvek megjelenése esetén WETCIT-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!

Egyes években  gyapottok bagolylepkék is károsíthatnak, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a földicseresznyéket. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal.

Legfontosabb a hő és fényigényének a kielégítése, a kert legmelegebb, legnaposabb részére telepítsük.

Meghálálja a sok tápanyagot, ezért tegyünk alá komposztot és fermentált trágyát amely emelt kálium tartalmával nagyon édes gyümölcsökkel örvendeztet meg mindenkit.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.