Ragadozó atka

Ragadozó atka

390 Ft

Biokerti fákra, cserjékre telepítve, hosszú távon csökkenti a rovarkártételt. Februárban érkezik!

Elfogyott

Cikkszám: KG-RAGADOZO-ATKA-BIOC-278.

Értékelések

Kunnerth Éva (megerősített tulajdonos)

Tavaly rendeltem először. Nagyon meg vagyok elégedve. Ismét rendelek természetesen.

Értékelje!

Ragadozó atka

A Ragadozó atka a növénykárosító fitofág atkák természetes ellensége.

Az atkákat, hűtött nemezcsíkokon adjuk át, illetve szállítjuk ki.

Felhasználható: Évelő kultúrákban szőlőben, gyümölcsösben, dísznövényeken főként takácsatkák, levélatkák ellen

A ragadozó atka felhasználása:

1 filccsík egy közepes fára, vagy bokorra, illetve lugasoknál, sövényeknél minden 3. növényre. A Typhlodromus pyri ragadozó atkákat tartalmazó filccsíkokat nagyobb ágakra, a tőketörzsre vagy karra kell kihelyezni.

A filccsíkokban 15-50 db Typhlodromus nőstény van (átlag 20 db). A kihelyezést követően a ragadozó atka egyedek felszaporodása és tartós megtelepedése következik be 2 év alatt, akkor, ha folyamatosan van  táplálékuk. Kártevő atka hiányában a Typhlodromus pyri ragadozó atka populációsűrűsége kb. 100 nap alatt csökken le 50%-ra. De táplálék hiányában sem hagyja el a növényt, hanem alternatív táplálékot keres, amely lehet pollen, vagy akár más apró rovarok lárvája.

A Typhlodromus pyri kihelyezése után biogazdálkodásban ne használjunk kén készítményeket, spinozádot vagy természetes piretroidokat. A narancs- és neemolajos készítmények azonban egyáltalán nem károsítják a populációt. Bio körülmények között mindig találnak alternatív táplálékot, ezért teljesen nem tűnnek el, akkor sem ha specifikus táplálékuk elfogy.

Megfigyeléseink szerint más kártevők egyedszáma is csökken a ragadozóatkákkal betelepített növényeken. Egyes dísznövényeket (pl.: tuják) károsító fitofág atkák ellen is “bevethetők”.

Minden a Biokiskert által kidolgozott biológiai növényvédelmi technológiába telepíthetők.

Tárolás: kihelyezésig hűtött körülmények között kell tárolni, +10 ֯C alatt.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.