Rajnai törpe 100g

Rajnai törpe 100g

3 950 Ft

Jolly Joker, hosszan vethető hagyományos fajta a biokertekbe.

20 készleten

Cikkszám: BioV-BORSO-RS251.

A Rajnai törpe zöldborsó 100g bio vetőmag egész tavasszal szakaszosan vethető.

Rövid tenyészidejű, minél korábban vetjük annál bőtermőbb.

Tömeg 0,1 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Rajnai törpe zöldborsó (100g) bio vetőmag

A Rajnai törpe zöldborsó 100g  bio vetőmag egész tavasszal szakaszosan vethető. Rövid tenyészidejű, minél korábban vetjük annál bőtermőbb. Kifejezetten alacsony fajta, csak 40-45 cm, ezért támasztékot nem igényel, sőt kitűnően termeszthető balkonon, vagy magaságyásokban is. A Rajnai törpe zöldborsó hüvelye élénkzöld, közepes 7-8 cm hosszú. Elsősorban friss fogyasztásra, használják.

Ez a régi Peti borsó, amely szakaszos vetéssel a leghosszabb ideig vethető.

A kifejtőborsók általában teltebbek, nagyobb hüvelyűek, bőtermőbbek, mint a velőborsók. A kifejtőborsóban a cukor hamarabb átalakul keményítővé, így a betakarítás idejére jobban oda kell figyelni! A kifejtőborsó fajták alkalmasabbak a felesborsónak (sárgaborsó).
Aki szeretne télire is eltenni finom borsót a kertből, azoknak a Rajnai törpét is javasoljuk. Bővebb termésük, nagyobb magjaik vannak. Ezeket a fajtákat érdemes jó minőségű talajba vetni, mert meghálálják.

A Kifejtőborsó az a fajta hüvelyes, melyet a puffadásra, vastagbélgyulladásra hajlamos egyének leginkább fogyaszthatnak. C-vitamin tartalma az immunrendszert erősíti, míg a benne található kálium vízhajtó tulajdonsággal bír.

Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai répa jó szomszédai, de hagymát ne ültessünk mellé!

Vetés szabadföldbe: március első fele-május végéig

Sortáv: 30-35 cm, vagy dupla sorosan, ilyenkor 60-80 cm-t hagyjunk. A magokat egymástól 3 cm-re vessük, 3-4 cm mélyre.

Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-augusztus végéig

Tartalom: kb. 40 g mag

Ezermagtömeg: 186,79 g

A Rajnai törpe zöldborsó biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A Rajnai törpe zöldborsó gombás és bakteriális rothadása ellen a Polyversum készítményünk nyújt védelmet.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Rajnai törpe zöldborsó vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítás is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.