Réka

Réka

470 Ft

Kevésbé savanyú talajokon is megélő zöldbab

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-BAB-SZ429.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Réka fürjbab vegyszermentes zöldség vetőmag

A Réka fürjbab vegyszermentes zöldség vetőmag determinált növekedésű bokorbab.

Tenyészideje 100 nap.

A hüvelyek kissé lapítottak, biológiai éretten sötétbarnák. Magja közép-nagy, alapszíne drapp bordó csíkokkal, vese alakú.

Házikerti és üzemi termesztésre egyaránt alkalmas fürjbab. Jó termőképességű.

Babfenésedésre ellenálló, vírusos megbetegedésekre toleráns.

Virága halvány lila. Hüvelye kissé görbült, fiatalon sötétzöld, éretten barna színű. Hüvelyenként 4-6 db megnyúlt, tojásdad alakú halványbarna alapú, sötétbordó cirmos magot érlel. A mag köldöke fehér, barna köldökgyűrűvel

Rendkívül népszerű fajta. Sokáig roppanósan friss marad, nem szálkásodik.

Friss fogyasztásra és mélyhűtésre is kiváló.

Vetés szabadföldbe: április második fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: 50g

Réka fürjbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.

Kártevőik közül első helyen említjük a levéltetveket. Amikor észrevesszük érdemes lehet valamilyen növényi kivonattal (pl.: Csalánlé, vagy Fitokondi) megpróbálkozni, nagyon makacs fertőzés esetén pedig olyan narancsolajos készítményeket válasszunk, mint a PrevB2 és a Wetcit

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.

Ennek használatához iránymutatást ad, az alábbi video:

A polyversum használata

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.