Rizamat

Rizamat

7 290 Ft

Hatalmas bogyójú, harmónikus ízű szőlő. 

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-095.
Kategóriák: , .

A Rizamat csemegeszőlő Üzbég fajta. Bogyója a jelenleg hazánkban kapható fajták közül a legnagyobb. Íze harmonikus.

Tömeg 2,4 kg

Rizamat konténeres csemegeszőlő oltvány

A Rizamat csemegeszőlő Üzbég fajta.

Szülők: Katta Kurgan x Parkent.

Érési idő: 130-140 nap. Szeptember elejétől érik szeptember közepéig.

A Rizamat fürtje 500-800 gramm de akár 2-3 kilogramm is lehet. A fürt kúpos, vagy hengeres, laza szerkezetű. Bogyója 45 x 25 mm. 10-16 gramm. A gyümölcs rózsaszín, bőre kissé viaszos, ropogós, közepesen vastag. Íze harmonikus. Néha kis puha magokkal rendelkezik. Cukortartalma 19-24 %, savtartalma 5-6 gramm/ liter. A fajtanevét Rizamat Musamuhamedov üzbég borkereskedőről kapta.

A Rizamat szőlő közepesen erős növekedésű, zöldmunka igénye közepes. Fürtje nagy laza szerkezetű. Bogyója a jelenleg hazánkban kapható fajták közül a legnagyobb. Általában puha magvúnak tartják nyilván, de nem magnélküli. Termékenyülése változó. A virágzáskori hideg, esős idő nehezíti a termékenyítést. Ilyenkor fürtjei hiányosak, sok az apró bogyó, ami ugyanúgy beérik. Ha zsendüléskor, éréskor eső éri a bogyót ,hajlamos a repedésre.

Pozitív tulajdonsága, hogy kedvező időjárás esetén gyönyörű fürtöket és bogyókat nevel, nagyon dekoratív piacos fajta.

A rizamat CSEMEGESZŐLŐ OLTVÁNY BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Lemosó permetezésnél narancsolajat használjunk . Boroil

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő készítményünkkel Amazon Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén, ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.