Rotonda Sfumata di Rosa Bianca

Rotonda Sfumata di Rosa Bianca

1 590 Ft

Dekoratív, nagyméretű, gömb alakú lilától a fehérig színesedő termések

Elfogyott

Cikkszám: BioV-PADLIZSAN-RSME23.
Rotonda Sfumata di Rosa Bianca PADLIZSÁN BIO VETŐMAG

A Rotonda Sfumata di Rosa Bianca padlizsán bio vetőmag egy középkorai érésű, nagy hozamú, erőteljes növekedésű fajta.

Az olasz fajták felhasználhatósága nagyon sokrétű. Igen dekoratív zöldség, amely nagy mérete és gömbölyű alakja miatt kiváló különböző töltött és zöldség krém ételekhez.

A Rotonda Sfumata di Rosa Bianca padlizsán szabad elvirágzású, nagyon egészséges fajta. Hazánkban szabadföldön is jól érzi magát. Helybevetésre nem való, inkább neveljünk belőle palántát.

Tetszetős ovális kerek, fehér-rózsaszín-lila színű termései viszonylag nagyok, akár a 15 cm átmérőt is elérhetik.

Vékony héjú, tiszta fehér, puha, kemény húsú, alacsony magtartalommal. Íze enyhén finom aromájú, keserű jegyek nélkül.

Korai érésű, nagyon magas hozamú padlizsánfajta, kompakt növekedésű, stabil növény. Kelyhe világoszöld, csak enyhén szúrós.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-március végéig

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől október közepéig

Tartalom: 30 mag

Ezermagtömeg: 4,30 g

A Rotonda Sfumata di Rosa Bianca PADLIZSÁN BIO NÖVÉNYVÉDELME:

A padlizsán a paradicsom, paprika és burgonya rokona, így betegségei is megegyeznek ezekkel. Egymás után ne ültessük őket, hogy ne tudjanak feldúsulni a talajban a kórokozók. Gombák elleni védelme megoldható  AMAZON nevű élő gomba készítményünkkel. A burgonyabogár nagyon szereti, ezért védeni kell ellene. Erre két biológiai készítmény (NeemAzal) lehet a segítségünkre.

Már a vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük AMAZONnal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

A padlizsán fény-, hő és tápanyagigényes növény. Palánta nevelésnél nagyon fontos hogy mindig “meleg legyen a lába”. Ez azt jelenti, hogy a nevelőtálcában ne hűljön le a föld. Lakásban radiátor közelébe, hajtatásban melegtalpra tegyük. Fontos, hogy sose öntözzük jéghideg vízzel, mert ha megfázik, akkor visszaesik a fejlődésben. Tápanyagok közül a Orgevit fermentált trágyánkat javasoljuk alá, ha lehet saját komposzttal keverve. Ez egy foszfor túlsúlyos trágya, amely a virág és termésképzésnek kedvez.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.