Royalty F1 50 szem

Royalty F1 50 szem

590 Ft

Nagy termőképességű, igazán édes-nagy csövű hibrid

22 készleten

Cikkszám: VegyszmV-KUKORICA-RD552.

Royalty F1 50 szem csemegekukorica vegyszermentes vetőmag a legjobb tejes érésben szedve. Íze kellemes, édes.

ROYALTY F1 50 szem CSEMEGEKUKORICA VEGYSZERMENTES VETŐMAG

A Royalty F1 50 szem csemegekukorica vegyszermentes vetőmag a legjobb tejes érésben szedve. Íze kellemes, édes.

Ez egy rendkívül nagy terméshozamú hibrid.
Középérésű, kifejezetten édes, betegségeknek ellenálló, holland hibrid. Magja nem fogható vissza minőségromlás nélkül.

Maga a kukorica növény magas, több, mint 2 m-re nő. A csövek hatalmasak, vastagok, súlyosak.

Igényes a talajra. Sok meleget kíván és a csövek csak megfelelő tápanyag és vízellátás esetén lesznak valóban nagyok és édesek.

Fagyasztásra, feldolgozásra is kiváló!

A  csemegekukorica tápanyagban dús talajt kíván, az öntözést meghálálja. Mindenképpen javasolt valamilyen gyomelnyomó technológia alkalmazása, ami a mulcsozástól a tökfélék sorközbe ültetéséig terjed. A kukorica mellé ültethetünk valamilyen futóbabot, mert a helykihasználáson túl a bab gyökerén élő nitrogén megkötő gombák mindkét növényt segítik.

A Royalty F1 kukorica vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé (Zea mays) a perjefélék családjába tartozó, lágy szárú, egylaki, vált ivarú, egynyári növény.Tulajdonképpen egy nagyra nőtt fű.

Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz közvetítésével került. Ma a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk.

Sajnálatos módon ma már a Világ kukorica fajtáinak többsége GMO eredetű. Magyarországon eddig ezek termesztése nem engedélyezett, reméljük hogy a génszerkesztésnek elnevezett genetikai manipulációt is ide fog majd tartozni.

Általában a kukorica magot közvetlenül vetik, miután a fagyveszély biztosan elmúlt.

Mivel a kukoricát a szél porozza be, jobb, ha tömör csoportban van vetve és nem sorokban.A kukoricának sok tápanyagra és gazdag talajra van szüksége. Az amerikai-indián módszer, amely szerint elástak egy kukorica szemekkel teli halfejet, hatékony módja a nitrogénkoncentráció növelésének. Pár deka komposzt vagy fermentált trágya jó eredményt produkál.

Gyakran kell öntözni, főleg, ha a levelek összecsavarodnak és a csövek dagadni kezdenek.

Vetés ideje: április második fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: 20 db mag

A ROYALTY F1 CSEMEGEKUKORICA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A gombás betegségek kevésbé támadják ezeket az ellenálló fajtákat, de a Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel fokozhatjuk az ellenállóságot. Normál biokertekben elégséges a vetőmagot kezelni vele, de terméshozáskor történő permetezés növeli a biztonságot.

Kártevők közül a kukorica moly és a gyapottok bagolylepke okozhat problémákat. Mindkettőre tökéletes megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, melyek kihelyezését mutatja be az alábbi video:

VIDEO

A  csemegekukorica kifejezetten tápanyagigényes növény, ezért Orgevit fermentált trágyánkat javasoljuk alá. Ennek az emelt foszfortartalma elősegíti a termésképzést.

VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉG VETŐMAGOK

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.