Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
A Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány magyar fajta, Nagykőrösről származik.
A kajszi géncentruma Kína északi, észak-keleti része. Elsősorban hegyvidéki az alapfaj. Hazánk az európai kajszibarack-termesztés egyik első területe volt.
Nyugat-Európa legértékesebb fajtakörei tőlünk származnak, ilyenek például a Magyar kajszi és a Rózsa barack. A magyar rózsakajszik hazánkban népélelmezési cikknek számítottak. A belőlük készülő, rostos baracklekvár mai napig elengedhetetlen része élelmiszereinknek, enélkül szinte nem is létezik palacsinta…
Ez a változat Myrabolan alanyon erős növekedésű, de inkább az extenzív, koronaalakító metszést igényli. Törpefát nem tudunk nevelni belőle. Erős, ellenálló fa, felfelé törekvő ágrendszerrel. Talajban nem válogat. Kései virágzása miatt viszonylag fagytűrő, de fagyzugokba ne telepítsük!
Nagyon jó termőképességű, kifejezetten bőtermő, biztonságosan termő fa. Öntermékeny, porzót nem igényel, de ő maga jó pollenadó.
Késői, a Magyar kajszi után két héttel érik, július végén, augusztus elején.
A Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa gyümölcse közepes méretű. Héja sötét narancssárga, amely a nap felőli oldalon erősen pirosodik. Gyümölcshúsa finom rostos, édes, bőlevű, közép-kemény állagú. Íze, finom, aromás, klasszikus sárgabarack. Frissen is nagyon finom, de ez az igazi sárgabarack lekvár alapanyag.
a kajszibarack biológiai növényvédelmét tekintse meg
technológiai oldalunkon!
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.