Ruby Red

Ruby Red

1 690 Ft

Ősi magyar levélzöldség.

26 készleten

Cikkszám: BioV-SPENOT-RScv13.

A Ruby Red kerti laboda bio vetőmag termése dekoratív salátahozzávaló.

Burgenlandi laboda-változat, ragyogó lilás fényű levelekkel.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Ruby Red kerti laboda bio vetőmag

A Ruby Red kerti laboda bio vetőmag dekoratív salátahozzávaló, de spenótként vagy krémlevesként elkészítve is nagyon finom! Burgenlandi laboda-változat, ragyogó lilás fényű levelekkel.

Nálunk őshonos, régi magyar elfeledett levélzöldség, nagyon finom sós ízzel.

A Ruby Red kerti laboda magasra nő, érdemes felfuttatni hálóra, támrendszerre, vagy egy egyszerű botra. Alulról felfelé kell szedegetni a kifejlődő leveleket, úgy egészen a fagyokig szedhető.

A növény nagyon dekoratív, salátaként, spenót módjára elkészítve fogyasztható.

Próbáljuk ki a vörös változatból készített krémleves is!

Szedhetjük levelenként vagy 6-8 hetes korában az egész növényt is felhasználhatjuk.

Vetés szabadföldbe: március első fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 200 növényre elegendő mag

Ezermagtömeg: 2,68 g

A Ruby red kerti laboda biológiai növényvédelme

A Ruby Red kerti laboda termését egy beállt biokertben valójában nem is kell védeni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Amikor azonban megjelennek és kezdenek elszaporodni a spanyol csigák (narancs-barna színű meztelencsigák), akkor már csak az indiai futókacsa, vagy Nemaslug készítmény hozhat megoldást.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát a Ruby Red kerti laboda termésében, de ellenük legfeljebb a WETCIT narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.