Ruby Streak

Ruby Streak

1 590 Ft

Gyönyörű zöld-vörös levelű, gyorsan növő ázsiai saláta.

32 készleten

Cikkszám: BioV-AZSIAISALATA-RSKo73.

A Ruby Streak ázsiai saláta bio vetőmag gyorsan növő ázsiai levélzöldség durván fogazott levelekkel.

Ruby Streak ázsiai saláta bio vetőmag

A Ruby Streak ázsiai saláta bio vetőmag gyorsan növő ázsiai levélzöldség durván fogazott levelekkel. A borsmustárok közé tartozó növény.

A levelek sötétzöld, vöröses vagy barna-vörös színűek. Fűszeres, mustárhoz hasonló íze van. A fiatal leveleket frissen salátakeverékhez adhatjuk, de párolva is kitűnő.

Finom aromás és enyhén csípős íz jellemzi őket, és minden salátatípushoz ízletes, szemet gyönyörködtető. gazdagító hatásúak.

A Ruby Streak ázsiai saláta egyéves, mérsékelten hidegtűrő, rövid tenyészidejű (30-55, ill. 45-65 nap). Nem fejesedő, mustárra emlékeztető ízű káposztaféle.

Sok béta-karotin, folsav és C-vitamin található benne, de kalciumtartalma is említésre méltó.

Amikor a kikelt növények elérik a 10 cm-es magasságot 15-25 cm tőtávolságra egyelni kell.

A Ruby Streak ázsiai bio saláta kiskertekben egy évben egymás után akár háromszor is termeszthető. Nagyon rövid idő alatt előállítható. Értékes táplálék. Tavasz végén és ősszel jelent friss zöldség kínálatot, amikor a legszegényesebb a választék.

A fiatal leveleket 50-60 nap után fogyaszthatjuk, teljesen 100 nap alatt fejlődik ki.

Vetés szabad földbe: február első fele-április végéig, július első fele-október végéig.

Térállás: 30*30 cm vagy szórva.

Betakarítás ideje szabad földön: március második fele-május végéig, szeptember első fele-november végéig

Ezer szem tömege: 1,60 g

Tartalma: 1 g

AZ ÁZSIAI BIO SALÁTÁK BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Az ázsiai saláták legjelentősebb kártevője a földibolha, amely apró lyukakat rág a levélbe.

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni AlgilBio-val

Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Legfőbb kártevőik a földibolhák, ezért nyári rajzási időszakukban csak rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni a termesztésével, a valódi biós megoldás azonban a nyári szezon kihagyása. Az esetleg lerakott peték miatt mindenképpen javasolt az ARTIS PRO használata, talajfertőtlenítésként, de a már ottlévő rovarokat is jelentősen gyéríti év közben.

Fokozottan ügyelni kell a vetésváltásra, hogy ne szaporodjanak fel ezek a kártevők az évek során! A talaj tetejére szórhatunk fahamut is, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal is használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő.

Az ázsiai bio saláták termesztése során gondot okozhatnak a csigák. Ellenük tökéletes megoldás a Nemafence Phasma, hasznos fonalféreg készítmény, de használható csapdázásos gyérítés, vagy futókacsa.

Nemafence Phasmával történő védekezésről itt tekinthet meg videót:

CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.