Saláta levelű bazsalikom

Saláta levelű bazsalikom

1 550 Ft

Hatalmas zöldtömegű bazsalikom fajta, az igazi pestók alapanyaga

Elfogyott

Cikkszám: CS-BAZSALIKOM-GAB-039.

A saláta levelű bazsalikom bio fűszernövény, óriási, szinte tenyérnyi, kissé fodros leveleket fejleszt. Az olasz konyha kedvelt fűszere.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Saláta levelű bazsalikom bio fűszer és gyógynövény palánta

A saláta levelű bazsalikom bio fűszernövény, óriási, szinte tenyérnyi, kissé fodros leveleket fejleszt. Az olasz konyha kedvelt fűszere.

Akár cserépben is nevelhető, erkélyen, teraszon is jól érzi magát. Egyéves növény. Meleg- és fénykedvelő. Szabadföldbe május végén kell kiültetni. Ősszel ahogy kezd hűlni az idő elpusztul. Ezért szeptemberben érdemes tövig visszavágni és leveleit kiszárítani. Levelei nagyok, világoszöldek. Megfelelő vízellátás és fényviszonyok mellett akár 50-60cm-es bokrot is növeszt.

Megfelelő társnövényének tartják a paradicsomnak és az uborkának. Megfigyelések szerint a paradicsom ízletesebb lesz mellette, míg az uborkát megvédi a lisztharmattól.

Soha ne csak a leveleket szedjük, mert legyengítjük a növényt és könnyen elpusztul. Mindig egy levél fölött 1-2 cm-rel csípjük le a szükséges méretű hajtást. Ezzel indulkáljuk az oldalhajtások képzését, szebb és erősebb bokrot kapunk.

Használható frissen, vagy főzéshez – ha főzzük, csak a végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon kivételes aromája.

Az olasz ételek jellegzetes fűszere. Mártások, saláták kedvelt fűszere. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. A pesto egyik fő alapanyaga, nagy levéltömege miatt, pesto készítésre a legideálisabb fajta.

Teája idegnyugtató. A népi gyógyászatban étvágygerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, köhögéscsillapítónak használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.