Salottahagyma dughagyma 250g

Salottahagyma dughagyma 250g

980 Ft

Gourmék kedvence, különleges mogyoróízű hagyma.

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-DUGHAGYMA-ZACSKÓS-RD487.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Red Sun salottahagyma vegyszermentes dughagyma 250g

Red Sun Salottahagyma vegyszermentes dughagyma. A salottahagyma a hagymák királynője,

a csúcsgasztronómia képviselői előszeretettel használják. A Red Sun rózsa típusú salotta

hagyma, jó tárolhatóság jellemzi.

A salotta szaporítóanyaga nem a megszokott, kis dughagyma, hanem a rendes, kifejlett hagyma.

Ezt kell elültetni úgy, hogy a teteje épphogy kilátszódjon a földből.

A nyár folyamán fészket képez, amelyben 5-6 hagymafej fejlődik.

Akkor lehet felszedni, ha már elszáradt a szára, így marad tárolható.

Frissen bármikor felhasználható, ha már elkezdett fejesedni (ezt onnan látjuk, hogy szétdőlnek a szárak).

A salottahagyma bármihez használható, amihez vöröshagymát adnánk, de különlegesebb

ételekhez különösen ajánlott.

Vetés szabadföldbe: március első fele-április vége

Betakarítás ideje szabadföldön: július eleje-augusztus végéig

A Red Sun salottahagyma biológiai növényvédelme

Vetéskor célszerű Artis Pro nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (hagymalégy, gyökértetvek, szárfonalférgek, pajorok) ellen.

Tekintse meg a módszert:

VIDEO

Legfőbb károsítója a hagymalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” hagymát. A faj egyedei báb alakban telelnek a talajban és évente 2-3 nemzedékük van. Az imágók első rajzása a korai cseresznye virágzásával esik egybe. Tojásaikat a hagymalevelek tövére rakják. A nyűtípusú lárvák bejutnak a hagyma levelébe és azon keresztül a hagymafejbe.

Biokertben gombás és bakteriális betegségek ritkán sújtják a fokhagymát. Kedvezőtlen viszonyok (pl.: félárnyék, túlzott pára) esetén felléphetnek különböző kórokozó gombák. Leggyakoribb a hagyma peronoszpóra és a fuzárium. Ezek ellen megelőzésként tökéletes a Polyversum élő gombaölő gomba készítményünk.

A hagymák a tápanyagot meghálálják, de képesek nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.