SÁNDOR CSERESZNYE konténeres GYÜMÖLCSFA
A Sándor cseresznye magyar nemesítésű fajta. Brózik Sándor és Apostol János állította elő a Bigarreau Burlat és a Stella cseresznye fajták keresztezésével.
Fája közepes növekedésű, ezért jól “kordában tartható”, alakítható. Ritka ágrendszerű, laza, kúp alakú koronája van, metszést alig igényel.
Az egyik legkoraibb érésű cseresznye, amely rendszeresen és bőven terem. A Bigarreaut Burlat-ot is megelőzi az érésben, azaz május közepétől már szedhető!!!
További hatalmas előnye, hogy öntermékeny!!! Viszont jó porzója sok korai cseresznyefajtának, például a Bigarreaut Burlatnak, vagy a Vegának.
Kisebb biokertekbe is telepíthető, alig kell metszeni és védeni az európai cseresznyeléggyel szemben. Betegségekkel szemben nem ellenálló fajta.
A Sándor cseresznye gyümölcse közepes méretű, 5 g körüli, átmérője 22-25 mm . Alakja kissé megnyúlt gömb. Héja szép, sötétpiros-bordó. Húsa nem igazán kemény, vagy roppanós, de az is sötétpiros, gusztusos. Íze finoman édes-savanykás.
A CSERESZNYE BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELMét megtekintheti
technológiai oldalunkon!
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.