Sandwich Island Common Salsify

Sandwich Island Common Salsify

1 590 Ft

Különleges, ősi gyökérzöldség Észak-Európából, ínyenceknek.

3 készleten

Cikkszám: BioV-TOK-RS457.

A Sandwich Island Common Salsify bio vetőmag a feketegyökérhez hasonló növény.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Sandwich Island Common Salsify bio vetőmag

A Sandwich Island Common Salsify bio vetőmag a feketegyökérhez hasonló növény. Észak-európai eredetű.

A nagyüzemi termesztés csökkentette a zöldségek sokféleségét. A Sandwich Island Common Salsify az egyik elfeledett gyökérzöldség, amely színesebbé teheti a táplálkozásunkat. ízét az osztrigák és a spárga közötti átmenetként írták le, ami igencsak meglepő.
Igazi ínyenceknek való csemege.

A Sandwich Island Common Salsify fűszerízű levélzete enyhén édes és elég sűrű ahhoz, hogy salátákban fogyaszthassák, a növény gyökereit ugyanúgy főzzük, ahogy a paszternákot.

Vetés csak helybe, mint minden gyökérnövény esetében, itt is fontos a porhanyós talaj. A magokat 1-2 cm mélységben, 10 cm-enként vessük, vagy csak szórjuk. Utóbbi esetben egyelni kell. A magok a csírázása, több hetet is igénybe vehet, ezért legyünk türelmesek és tartsuk nedvesen, amíg meg nem jelennek az apró növények.

A Sandwich Island Common Salsify egy elég igénytelen növény és ritkán támadják meg a kártevők. Lassan növekszik, ezért gondot okozhatnak a gyomnövények. Óvatosan kapáljuk, nehogy megsértsük, legjobb ha mulcsozzuk egyelés után.
A meleg időben nem nő jól, ezért érdemes kissé hűvösebb, félárnyékos helyre tenni. Nincs szüksége túl sok vízre, de a talaja teljesen ne száradjon ki.

A gyökerek  készen állnak a betakarításra, ha elérik a 30 cm hosszúságot, általában október közepétől.
Ellenállnak a fagynak, így télen hagyhatjuk őket a földben. Egy késői szedés jót tesz az egyedülálló íznek. Ha a tél elég enyhe és a talaj nem fagy meg, akkor szedhető az egész téli időszakban, ahelyett, hogy pincében tárolnánk őket. Tárolása megegyezik a sárgarépával.

A Sandwich Island Common Salsify Felhasználása:

Hámozzuk meg a  gyökereket és előtűnik a tejszerű fehér hús. Helyezzünk egy nagy tál hideg vízbe, citrommal, hogy elkerüljük az elszíneződést.
A gyökereket forró vajban aranyszínűre lehet sütni, utána petrezselyemmel közvetlenül tálalás előtt meghintjük.

A Sandwich Island Common Salsify nagyon finom a sütőben. Olívaolajjal is készülhetnek sült gyökerek, melyeket 20 percig kell sütni 200C fokon.
Egytálételként és köretként egyaránt fogyasztható.

Tartalom: kb. 1,4 g

Ezermagtömeg: 11,48 g

A Sandwich Island Common Salsify BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A különleges gyökérzöldségek közé tartozik. Hazánkban rendkívül ritka, ezért különleges kártevői, kórokozói nincsenek. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Talajlakó rovarok azért okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS Pro rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a Wetcit narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.