Sárga mustár

Sárga mustár

1 990 Ft

A legjobb gyomelnyomó zöldtrágya.

12 készleten

Cikkszám: BioV-ZOLDTRAGYA-Gr5.

A sárga mustár bio zöldtrágya vetőmag gyökerei átszövik, táplálják, lazítják a talajt, levelei jótékonyan takarják és védik a kiszáradástól.

Tömeg 0,05 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Sárga mustár – bio zöldtrágya vetőmag

A sárga mustár bio zöldtrágya vetőmag az egyik legnépszerűbb zöldtrágya-növény. Elő-, köztes és utóveteménynek is kiváló. Gyökerei átszövik, táplálják, lazítják a talajt, levelei jótékonyan takarják és védik a kiszáradástól.

A legjobb gyomelnyomó, amely képes jelentősen gyéríteni az agresszív gyomokat.

A Sárga mustár gyorsan nő, ezért az év során bármikor használhatjuk az átmenetileg szabadon lévő területek takarására. Mielőtt virágozni kezdene, vágjuk le és hagyjuk a talajon. A felszínen elbomló zöldtömeg, és a talajban bomló gyökerek csodát tesznek minden talajjal.

Ha késő ősszel vetjük (szeptember végén vagy október elején), még virágzás előtt elfagy és tavaszra el is bomlik, vetésre kész talajt hagyva maga után.

Figyelem: ha földibolha-veszély áll fenn, akkor csak a késő őszi vetést alkalmazzuk, mert ők a mustárt is szeretik. A földibolhák megjelenése esetén azonnal vágjuk ki és dolgozzuk be a talajba.

A Sárga mustár a fonalférgeket elűzi, így kiváló előveteménye a gyökérzöldségeknek (kivéve a retket).

Vetés szabadföldbe: március-szeptember vége

Tartalom: kb. 80 g mag

Ezermagtömeg: 6,27 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.