Sárga viola színkeverék

Sárga viola színkeverék

345 Ft

Meleg színű virágaival és illatával csalogatja a beporzókat.

23 készleten

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Sárga viola színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

A nyári violára emlékeztető virágai aranysárga és bársonyos vörösesbarna színűek, édeskés illatúak. A sárgaviola (Erysimum cheiri) kb. fél méteres magasságot elérő, rendkívül mutatós kétnyári növény, mely hazánkban is népszerű dísznövény.

A Dél-Európából származó virág népszerűségét illatos, élénksárga, narancssárga, vagy barnásvörös színben játszó virágainak köszönheti.

Látványos virágai tavasz végén, valamint a nyár első felében díszítenek. Levélzetét sötétzöld, kissé szürkés árnyalatú hosszúkás, vékony levelek alkotják, melyek a szár teljes hosszában sorakoznak. 30-50 cm magas.

Gyenge fagyérzé-kenysége miatt télire enyhe takarást igényel. Nagyon hideg teleken a fagyok károsíthatják, ez megelőzhető, ha cserépbe ültetve átteleltetjük, vagy takarással óvjuk.

Szaporítani magvetéssel lehet. Magjait vessük el május-júniusban, a palántákat, pedig nyár végén, ősz elején ültessük végleges helyükre.

Tél végén és márciusban beltérben is nevelhetünk palántát, melyeket, a fagyveszély elmúltával lehet kiültetni.

Kedveli a mészben gazdag, jó szerkezetű, inkább agyagos jellegű talajokat, de egyébként nem kényes a talaj típusára. Vízigénye átlagos, ezért mérsékelt öntözést igényel.

A sárgaviola fényigényes növény, ültetési helyéül tűző napos, vagy félárnyékos helyet egyaránt választhatunk.

Betegségek általában nem károsítják, kártevők közül néha gondot okozhatnak a meztelencsigák és a csigák, egyéb kártevője nincs.

Biokertekben elsősorban illatával vonzza be a beporzókat.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: május-június

Virágzási idő: május-július

Térállás: 20×20 cm.

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.