Schleswiger Schnee

Schleswiger Schnee

1 590 Ft

Nagyméretű paszternák.

29 készleten

Cikkszám: BioV-PASZTERNAK-RSpa92.

A Schleswiger Schnee paszternák bio vetőmag termése erőteljes növekedésű, egészséges lombozattal.

Hosszú, enyhén kúp alakú, enyhén dió ízű.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Schleswiger Schnee paszternák bio vetőmag

A Schleswiger Schnee paszternák bio vetőmag termése erőteljes növekedésű, egészséges lombozattal. Hosszú, enyhén kúp alakú, enyhén dió ízű gyökereket nevel.

Áprilisban kell vetni, jóval a petrezselyem és sárgarépa után. Sokkal ellenállóbb a petrezselyemnél, ahol az nem él meg, ott a paszternák bírhatja.

Hosszú tenyészidejű (kb. 170 nap), krémszínű, a húsa fehér, nagyon finom ízű. Késő ősszel szedjük fel, a fagyokat is jól tűri.

A Schleswiger Schnee paszternák édeskés, aromatartalma magas. Friss fogyasztásra, pürének és szárításra is alkalmas. Reformkonyhák, diéták fontos alapanyaga.

Érdekes hogy a petrezselyem néhol nem hajlandó normálisan csírázni és nőni sem. Egy-két sikertelen év után azt szoktuk javasolni, hogy vessenek inkább paszternák magot, mert az kevésbé igényes.

Termesztés szempontjából mint minden gyökérzöldség a porhanyós, inkább homokos talajokat kedveli. Ezekben nem ütköznek akadályba növekedésük közben, ezért nem nőnek “több lábú” répák.

Fontos még az öntözés. Soha ne egyszerre nagy adagokban öntözzünk, mert megrepednek a gyökerek.

A Schleswiger Schnee paszternák tápanyagellátásánál törekedjünk arra, hogy lehetőleg komposztot, vagy komposztált trágyát adjunk nekik, mert ha túl sok nitrátot kapnak, akkor azt hajlamosak a gyökérben raktározni, így túlságosan nitrogén trágyázott gyökérzöldséget kapunk. Ez a nitrát ugyanúgy származhat nitrogén műtrágyából, mint friss szerves trágyából. A nálunk kapható fermentált bio trágyáknál ez a probléma nem áll fenn.

Vetés szabadföldbe: április eleje-április vége,

Betakarítás ideje szabadföldön: október második fele-november végéig

Tartalom: kb. 5 g mag

A Schleswiger Schnee paszernák biológiai növényvédelme:

Általánosságban elmondható, hogy leginkább a talajlakó kártevők veszélyeztetik a Schleswiger Schnee paszternák gyökerét, hiszen a föld alatti tárolórészüket esszük meg, ami ugye nekik is táplálékuk. Vetéskor célszerű Artis Pro nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (pajorok, káros fonalférgek) ellen. Egységesen az Artis Pro nevezetű rovarölő gombát használjuk talajfertőtlenítésre biogazdaságokban. Van azonban két hasznos fonalféreg készítmény, melyek drágábbak és érzékenyebbek, hatásfokuk azonban jóval nagyobb. Egyetlen hibájuk, hogy teljesen szelektívek és az egyik csak lótücsökre, a másik pedig cserebogár pajorokra működik.

Az Artis Pro rovarölő gomba használata:

VIDEO

Más kártevő, kórokozó nemigen károsítja.

A Schleswiger Schnee paszternák tápanyag igénye nem túl nagy, ezért elegendő alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.