Shishito

Shishito

1 590 Ft

Különleges japán zamatos, de nem csípős chili

10 készleten

Cikkszám: BioV-PAPRIKA-RSpa73.
Kategória: .
Shishito CHILI PAPRIKA BIO VETŐMAG

A Shishito chili paprika bio vetőmag különlegesen finom, aromás, gyümölcsös ízű ázsiai chili, amely nem csíp!

A Shishito a megoldás mindazoknak, akik a fantasztikus ízt enyhe változatban szeretnék élvezni: ez a fajta 0-ás fokozatot éri el a 10-es skálán azaz teljesen csípmentesnek tekinthető. Hagyományos japán fajta.

Ez a fajta magas bokrot nevel, karózva azonban akár nagyobb cserépben is termeszthető. Nagyon magas hozamú, stabil kültéri fajta, hosszú betakarítási idővel.

A vékony héjú gyümölcsök ideálisak grillezéshez, és hagyományosan zölden szüretelik. Gyümölcs súlya kb. 20 g.

Tipp: bazsalikommal ültetve minden chili szebben fejlődik!

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: 15 mag

Ezermagtömeg: 6,00g

A Shishito CHILI PAPRIKA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Már a paprika bio vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Amazonnal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket. Fuzáriumos és verticilliumos hervadás esetén a talajt is kezelni kell Tyra készítménnyel.

Megelőzésként érdemes Urtica csalánkivonattal permetezni 1-2 hetente az állományt. Levéltetvek rajzása esetén Boroillal-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken! Amikor vírusfertőzött növényt találunk, semmisítsük meg és kezeljük az állományt Kitozán és tej keverékével.

A lótücsök és vetési bagolylepke lárvái ellen Nemastar hasznos fonalféreg készítménnyel védekezhetünk.

Sajnos az Afrikai Vándorpoloska egyre több gondot okoz a paprikánál is. Nagy inváziónál kiváló módszer a mechanikai gyérítés morzsaporszívóval, amelyet egészítsünk ki NeemAzal permetezéssel

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paprikát. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal.

A Paprika palántanevelésének növényvédelméről tekintse meg alábbi videónkat:

VIDEO

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Az Ajvarski kápia paprika csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.