Sorköztakaró füves keverék 1kg

Sorköztakaró füves keverék 1kg

2 350 Ft

Szőlőben a sorok közötti talajtakarásra

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-FUKEVEREK-RD254-1.

A Sorköztakaró füves keverék természetes módon javítja a talaj állapotát, vízháztartását és a tápanyagok hasznosulását.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

sorköztakaró füves keverék 1kg vegyszermentes vetőmag

A Sorköztakaró füves keverék 1kg egy fajgazdag sorköztakaró vetőmagkeverék, amely természetes módon javítja a talaj állapotát, vízháztartását és a tápanyagok hasznosulását. A keverék apró és nagyobb méretű magokat is tartalmaz.

A szőlő számára legideálisabb sorköz művelési eljárás a takarónövényzet telepítése. Védi a területet az eróziótól, ugyanakkor lazítja és stabilizálja a talajt.

A sorköztakaró vetésével nő a terület növényi összetételének fajgazdagsága és helyreáll az ökológiai egyensúly, visszaszorulnak a káros évelő gyomok. A sorköztakarással a hasznos élő szervezetek felszaporodásának életterét is biztosítjuk.

Az ültetvény biodiverzitásának növelése mellett, a különböző növénycsaládból származó fajok mindegyikének megvan a saját feladata, amely speciálisan a szőlő- és gyümölcsültetvényeknek megfelelően lett összeválogatva.

A növénytakarót virágzás után 10-15 cm-es magasságban kell lekaszálni, így a növényállomány képes megújulni.

A megfelelő időben elvégzett kaszálással (csapadéktól és a növényi magasságtól függően) több évig fenntartható sorköztakaró növényzetet hozhatunk létre.

Az optimális vetésidő tavasszal márciusban és áprilisban, ősszel pedig szeptemberben és októberben van. Az első vetések alkalmával ajánlott az apró morzsás, jó minőségű vetőágy megfelelő időben történő előkészítése.

Összetétele: Baltacim, Komlós lucerna, Mézontófű, Magvas gomborka, Nyúlszapuka, Bíborhere, Hajdina, Tarka koronafürt, Keskeny levelű útifű, Szarvaskerep, Vadmurok, Fűszerkömény, Fehér here
Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag. A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal. Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.  Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.