Sóvirág színkeverék

Sóvirág színkeverék

345 Ft

Só-, hő- és szárazságtűrése miatt ideális öntözetlen ökológiai gyepek virágszigeteibe.

34 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Sóvirág színkeverék vegyszermentes vetőmag

Virágzás ideje: július-szeptember

A Sóvirág színkeverék vegyszermentes vetőmag kerti vagy egynyári sóvirág (Limonium sinuatum) tõlevélrózsát alkotó levelei közül 60-70 cm magas lapos, egynyári sóvirágbordós virágszárat fejleszt.

A száron nyílnak fehér, rózsaszín, kék, lila virágai, júliustól szeptemberig. A virágok csészelevele színes, a párta fehér vagy sárgás.ű

Napfény és meleg kedvelő, egyébként igénytelen, szikes területen is megél. Magról február, márciusban szaporítható. Végleges helyére csak a fagyok elmúltával kerülhet, jó vízgazdálkodású talajba, 30 cm tőtávolságra.

Extrém körülményeket is tolerálja, ezért szinte minden öntözés nélküli ökológiai gyepbe virágszigetbe telepíthető.

Száraz csokrot készíthetünk, ha a kerti sóvirág fehér, lila, rózsaszín, barack és sárga virágait leszedjük és sötét, száraz helyen függesztve szárítjuk. Sárga sóvirág citromsárga virágait szintén teljes virágzásakor szedjük le és hasonló módon szárítjuk, mint a kerti sóvirágot. Bár szárazvirágként népszerű, vágott virágként, vázában 14 napig él. Nagyszerű csokorlazító. Gyorsan nő, szárazság és hő tűrő. A fagyokig virágzik. Többször szedhető.

Kiváló szárazkötészeti anyag. Napos helyet igényel.

Vetés szabadföldbe: április-május

Tartalom: 0,25g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.