Spárga

Spárga

490 Ft

Évelő zöldspárga, a tavaszi vitaminbomba. 

Elfogyott

Cikkszám: PA-SPARGA-Gab-1.

Spárga bio palánta antoiciánmentes, nagyon mutatós sípokat nevel. Elsősorban zöldspárgaként fogyasztható, de halványítani is lehet.

Tömeg 0,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Spárga bio palánta

Spárga bio palánta antoiciánmentes, nagyon mutatós sípokat nevel.

Elsősorban zöldspárgaként fogyasztható (kellemes zöldborsós utóízzel), de halványítani is lehet.

Évelő, nagytermetű, dísznövényként is termeszthető.

Ízletes csemege, amely sokféleképpen elkészíthető.

Egyszer telepítve sok éven át ad ehető sípokat, szép kerti díszt és vágott zöldet.

A spárga erőteljes, gyors növekedésű évelő növény. Bőtermő, friss fogyasztásra és mélyhűtésre is kiválóan alkalmas. 1-2 éves magoncokról szaporítható.

Magassága 50-150 cm. Szívógyökere vékony, raktározógyökere vastag. Mindkettő gyökérszőrös. 2-3 m-ig hatolnak a talajba.

A spárga oldalrügyeiből fejlődnek a felhasználásra kerülő hajtások, a Spárga sípok. Alakja lehet hengeres, kúp alakú, tompa v. hegyes.
A Spárga-síp csúcsi része a Spárga-fej, amelyen pikkely- szerű levelek helyezkednek el. Színe fehér, de ha a szabad levegővel érintkezik, zöld, lila, sárga v. rózsaszínű lesz.

Levelei aprók, pikkelyszerűek, termése vöröses bogyó. Magja fénylő, fekete színű.

Palánta kiültetése: május-júniusban. Ajánlott tőszám: 4-5 tő/fm.

Betakarítás: a 2-3. évtől április és június között.

A spárga Kelet-Szibériából származik. Már az egyiptomiak is ismerték.
Vitamin- és vastartalma jelentős.

Fogyasztása számos jótékony hatással bír. Jól beilleszthető máj- és vesebetegek diétájában, könnyen emészthető fehérje- és szénhidráttartalmának köszönhetően. Hajtásai rákmegelőző szaponinokat tartalmaznak. A szervezet méregtelenítésére is alkalmas, vízhajtó tulajdonságának köszönhetően. A zöldspárgának akár kétszer akkora C-vitamin tartalma is lehet, mint a halványítottnak.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.