Spenótfa

Spenótfa

1 590 Ft

Hatalmasra növő nyári spenótféle.

20 készleten

Cikkszám: BioV-SPENOT-RScv156.

A Spenótfa bio vetőmag termése nagyon finom zöldség.

A növények szára felfelé áll, magasságuk 2 m, szélességük 1 m. Fényre csírázik.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Spenótfa bio vetőmag

A Spenótfa bio vetőmag termése nagyon finom zöldség. A növények szára felfelé áll, magasságuk 2 m, szélességük 1 m. A gyenge friss leveleket rendszeresen betakarítjuk, és megfőzzük. A legfiatalabb hajtások látványos magenta színűek, de hamarosan sárgára fakulnak. Elkészíthetők spenótként, vagy nyersen adhatjuk salátához. Az idősebb leveleknek magas az oxálsav tartalma, ezért nem jól emészthetőek. Április közepétől vethető szabadföldre, kb. 2 hét kell a csírázáshoz. A Spenótfa fényre csírázik. A fiatal növényeket úgy ültessük szét, hogy 50 cm legyen közöttük. A szezon végén érdemes meghagyni néhány tövet, hogy magot hozzon.

A talaj nitrogénellátottsága nagymértékben meghatározza a termésmennyiséget, a kálium a betegség-ellenálló képességére és a hidegtűrésére van kedvező hatással. A félmikro elemek közül, más zöldségfélékhez képest nagyobb mennyiséget a vasból és a magnéziumból vesz fel. Ennek a harmonikus pótlására szükség esetén Orgevit fermentált bio trágyánk alkalmas.

Vetés szabadföldbe: február első fele-március végéig, augusztus második fele -november második fele

Betakarítás ideje szabadföldön: március első fele-április végéig, szeptember második fele-október első fel, március

Tartalom: kb. 0,2 g mag

Ezermagtömeg: 0,56 g

A spenótfa biológiai növényvédelme

A Spenótfa termését egy beállt biokertben valójában nem is kell védeni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Amikor azonban megjelennek és kezdenek elszaporodni a spanyol csigák (narancs-barna színű meztelencsigák), akkor már csak az indiai futókacsa, vagy Nemaslug készítmény hozhat megoldást.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát a Spenótfa termésében , de ellenük legfeljebb a WETCIT narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.