S. Pierre

S. Pierre

1 590 Ft

Igen ellenálló, bőtermő, régi biokerti fajta.

34 készleten

Cikkszám: BioV-PARADICSOM-RSto13.

A St Pierre paradicsom bio vetőmag nagyméretű, piros, lapított gömb alakú, húsos fajta.

Frissen is finom, de kiválóan alkalmas befőzésre is.

S. Pierre termékről 2 értékelés

Mihály Lenczl

Jó pár éve használom, minden évben bő termést adott, nagyon hálás fajta.

Zsu

4 éve minden évben ezt a fajtát ültetjük. Főleg azért választottuk,mert ellenálló a gombás betegségekkel szemben, ami meg is állja a helyét. Szép egészséges állományunk van minden évben. Lédús, közepesen nagy-nagy lapított bogyójú, jó zamatú paradicsom. Nagyon szereti az egész család. Frissen és befőzésre is jó, bár én le szoktam fagyasztani a paradicsomlevet és télen abból készítem a paradicsomos ételeket. Nagyon ajánlom mindenkinek.

Értékelje!

S. Pierre paradicsom bio vetőmag

A S. Pierre paradicsom bio vetőmag nagyméretű, piros, lapított gömb alakú, húsos termésű paradicsom. Frissen is nagyon finom, de kiválóan alkalmas befőzésre is. Közepes érésidejű, féldeterminált, karózást igényel.

A S. Pierre paradicsom nagyon ellenálló fajta, gombabetegségekre nem érzékeny. Általános ellenálló képességben talán az egyik legjobb. Régi, biotermesztésben nagyon népszerű fajta. Árutermelésre is alkalmas, inkább szabadföldi fajta. A termés súlya: 170-300 g. Óriás termésmennyiségű fajta. Helybe, nyári másodvetésre is javasolt.

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március vége

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 25 mag

Ezermagtömeg: 2,93g

A S. Pierre paradicsom BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Sajnos az utóbbi években az afrikai vándorpoloska minden hazai kertben megjelent és elsősorban a paradicsomot károsítja. Ezek ellen különböző mechanikus módokon (kézzel történő leszedés, vektorháló, stb.), illetve a NeemAzal biológiai növényvédelmi készítménnyel lehetséges.

Problémát okoznak a különböző vírusbetegségek is, amelyek a különleges paradicsomok illegális kereskedelme és a szakszerűtlen magfogásokra alapuló magcserék miatt teljesen elterjedtek hazánkban. Vannak olyan karantén betegségek is amelyek miatt a kert teljes növényállományát ki kell irtani. A ReinSaat vetőmagok vírusmentesek, ami azonban nem jelenti azt, hogy meg sem kapják ezeket a betegségeket. A védekezés legfőbb módja a megelőzés, azaz nem szabad ismeretlen magot, növényt bevinni a kertbe. Az átvivők legtöbb esetben a levéltetvek, ezért kell védekezni ellenük sárga ragadós lapokkal, vagy Wetcit narancsolajos készítményünkkel.

A paradicsomok nyári növényvédelméről tekintse meg következő videónkat: A paradicsom augusztusi biológiai növényvédelme

Nagyon fontos a vetésváltás is, azaz soha ne ültessünk egymás után paradicsomot, vagy rokonait (paprika, burgonya, padlizsán, földicseresznye), mert a gombabetegségeik is áttelelnek és feldúsulnak a talajban. Már a S. Pierre paradicsom vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paradicsomokat. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal. Kihelyezésükről szól alábbi videónk: Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba. Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból.

A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre. A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket. Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre.

Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.