Starking

Starking

16 900 Ft

Édes, alacsony savtartalmú, hosszan eltartható téli alma

Elfogyott

Cikkszám: KONTENERES-ALMA-BKK-106.
Kategóriák: , .

A Starking alma konténeres gyümölcsfa gyümölcse kúp alakú, hosszúkás, nagy méretű. Héja sötétbordó, hamvas, viaszos. Színe értével sötétedik.

Tömeg 16 kg

STARKING ALMA konténeres GYÜMÖLCSFA oltvány

A Starking alma  klasszikus édes alma.1861-ben az Egyesült Államokban jegyezték be. A Red Delicious fajtából állították elő rügymutációval.

Sava nagyon kevés, mely a tárolás alatt még jobban csökken. A tárolás vége felé kissé már kásás. Ezt a fajtát közkedveltsége miatt vettük fel biokerti válogatásunkba, ellenálló képessége csak lisztharmatra jó. A többi kártevő és kórokozó ellen, az almákra kialakított biológiai növényvédelmi technológiánkkal védhető. Talaj és éghajlat szempontjából igénytelen, alkalmazkodó.

Ezt a klasszikus, mégis modern alma fajtát MM 106 alanyra oltjuk. Középerős növekedésű fa, melynek ágrendszere felnövekvő és még törpésített alanyon is nagy koronát nevel. Termőre fordulása átlagos. Rendszeres, bőven terem, olyannyira, hogy általában szükség van termésritkításra. Nagyon jó porzó és sok fajta porozza, köztük a régi típusú Nyári fontos is.

Szeptember-októberben érik és azonnal fogyasztható. Áprilisig tartja meg minőségét.

A Starking alma gyümölcse kúp alakú, hosszúkás, nagy méretű. Héja sötétbordó, hamvas, viaszos. Színe értével sötétedik, fényesedik. Húsa szedés után leveses, roppanó, de tavaszra már lisztesedő. Édes, savszegény, fűszeresen illatos. Gyerek nagyon szeretik és az emésztési panaszokkal küzdőknek is a legjobb választás.

A starking ALMA BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Az általunk forgalmazott almafák nem fogékonyak a gombás, bakteriális és vírusos fertőzésekre. Ez azt jelenti, hogy az átlagos ellenálló képességük jóval nagyobb, mint a többi almafáé. Ennek ellenére bizonyos kártevők és kórokozók ezeknél is megjelenhetnek.

Leggyakoribb kártevő, az almamoly. Ellene védekezni kell, aminek elsődleges oka nem is az alma “kukacossága” amelyet a molyok hernyói okoznak, hanem az általuk ejtett seben keresztül befertőző monília. Az almafáknál elsődlegesen a gyümölcsmonília jelentkezik, ami ugyan nem jár hajtáselhalással és fapusztulással, de kevés idegesítőbb dolog van, mint az érés kezdetekor, tömegesen lerohadó termés.

A védekezés immár csak petefürkészekkel is megoldható, de a teljes biztonsághoz érdemes az első petefürkész kapszula kihelyezése előtt egy Dipel, bakteriális készítménnyel permetezést beiktatni.

Az almafa levéltetű jól reagál a narancsolajos készítményekre, például a BOROILra

monília és varasodás elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket. A monília elleni védelem ilyenkor mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. AMAZON gombaölő baktériummal  permetezzünk a gyümölcsérés kezdetén. Varasodás ellen pedig már a terméskötéstől végezzünk kezeléseket az arra különösen fogékony fajtáknál. Az almafa lisztharmatot is megszünteti ez a kezelés.

Az összes gombás és bakteriális betegség ellen, a tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjuk narancsolajos készítményt (BOROIL) és beteg fák esetén bioban engedélyezett réz hatóanyagú készítményt (Cuprotonic). Utána beteg növény esetében virágzáskor, egészséges növényeknél pedig közvetlenül a virágzás után permetezzük AMAZON gombaölő baktériummal.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.