Starking

Starking

4 500 Ft

Hosszan eltartható finom, savszegény, édes alma.

12 készleten

Cikkszám: SZGY-STARKING-ALMA-FAR017.
Kategóriák: , .

A Starking alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány klasszikus édes alma.

Gyümölcse kúp alakú, nagy méretű. Héja sötétbordó, hamvas, viaszos.

Tömeg 1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Starking alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Starking alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány klasszikus édes alma.1861-ben az Egyesült Államokban jegyezték be. A Red Delicious fajtából állították elő rügymutációval.

Sava nagyon kevés, mely a tárolás alatt még jobban csökken. A tárolás vége felé kissé már kásás. Ezt a fajtát közkedveltsége miatt vettük fel biokerti válogatásunkba, ellenálló képessége csak lisztharmatra jó. A többi kártevő és kórokozó ellen, az almákra kialakított biológiai növényvédelmi technológiánkkal védhető. Talaj és éghajlat szempontjából igénytelen, alkalmazkodó.

Ezt a klasszikus, mégis modern alma fajtát MM 106 alanyra oltjuk. Középerős növekedésű fa, melynek ágrendszere felnövekvő és még törpésített alanyon is nagy koronát nevel. Termőre fordulása átlagos. Rendszeres, bőven terem, olyannyira, hogy általában szükség van termésritkításra. Nagyon jó porzó és sok fajta porozza, köztük a régi típusú Nyári fontos is.

Szeptember-októberben érik és azonnal fogyasztható. Áprilisig tartja meg minőségét.

A Starking alma szabadgyökerű gyümölcsfa gyümölcse kúp alakú, hosszúkás, nagy méretű. Héja sötétbordó, hamvas, viaszos. Színe értével sötétedik, fényesedik. Húsa szedés után leveses, roppanó, de tavaszra már lisztesedő. Édes, savszegény, fűszeresen illatos. Gyerek nagyon szeretik és az emésztési panaszokkal küzdőknek is a legjobb választás.

a Golden Delicious és a Lady Williams fajták