Stuttgarti óriás

Stuttgarti óriás

370 Ft

Régi házikerti, korai, tárolható vöröshagyma.

19 készleten

Cikkszám: VegyszmV-HAGYMA-RD-845.

A Stuttgarti óriás hagyma termése régóta ismert, elsősorban házikerti fajta.

Jól tárolható, nagy hagymát nevelő fajta.

Tömeg 0,3 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Stuttgarti óriás vegyszermentes vetőmag

A Stuttgarti óriás hagyma termése régóta ismert, elsősorban házikerti fajta.

Jól tárolható, nagy hagymát nevelő fajta.

Hagymája lapos, fehér húsú, héja sárga színű. Tenyészideje középhosszú.

Kellemesen csípős íz, saláták és hidegtálak készítésénél harmonikus ízhatást biztosít.

Három féle módon hasznosíthatjuk: tavasszal, zöldhagymaként, a későbbi fejlődése során friss

főzőhagymaként, illetve a beérés után télire eltett hagymaként.

Más a termesztési technológiája a zöld- és a tárolási hagyma előállításának. Zöldhagymának porhanyós talajba, igen mélyen (akár 10 cm-re is) ültetjük, nagyon sűrűn. Nyugodtan mehet félárnyékos helyre és sok vizet adjunk neki egészen a szedésig.

Tárolási hagyma termesztésénél sekélyen (2-3 cm) és ritkán (5-7 cm) ültessük, mindig teljesen napos helyre. Ne öntözzük túl és a páncélosodás kezdetétől már semmi vizet ne kapjon, sőt, ha nem kezd sárgulni, visszaszáradni a levélzet, akkor tapossuk is meg, hogy elkezdődjön a tápanyagok teljes visszaszívása a hagymába.

Vetés szabadföldbe tavasszal: március-április

Vetés szabadföldbe ősszel: augusztus-szeptember

A tavasszal elvetett hagymát július végén, augusztus közepén szedhetjük fel, akkor amikor a levelei elkezdenek sárgulni, és megdőlni.

A Stuttgarti vegyszermentes dughagyma biológiai növényvédelme

Vetéskor célszerű Artis Pro nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (hagymalégy, gyökértetvek, szárfonalférgek, pajorok) ellen.

Tekintse meg a módszert:

VIDEO

Legfőbb károsítója a hagymalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” hagymát. A faj egyedei báb alakban telelnek a talajban és évente 2-3 nemzedékük van. Az imágók első rajzása a korai cseresznye virágzásával esik egybe. Tojásaikat a hagymalevelek tövére rakják. A nyűtípusú lárvák bejutnak a hagyma levelébe és azon keresztül a hagymafejbe.

A hagymák a tápanyagot meghálálják, de képesek nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.