Sugana

Sugana

4 990 Ft

Bőtermő, ellenálló málna minden biokertbe.

25 készleten

Cikkszám: KONTCSER-MALNA-JAR-042.
Kategóriák: , .

A Lubera Twotimer Sugana málna konténeres cserje folytontermő, ellenálló fajta.

Kiváló ízű, gyümölcse nagy méretű, fényes, piros.

Tömeg 2,5 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Lubera Twotimer Sugana málna konténeres cserje

A Lubera Twotimer Sugana málna konténeres cserje az egyik legjobb folyton termő málna napjainkban. Termő méretű, konténeres növény.

A Lubera-nemesítőműhely első fajtája. Kiváló ízű, nagyon ajánlott friss fogyasztásra, gyümölcse nagy méretű, fényes piros.

Erős növekedésű cserje, ellenáll a legtöbb betegséggel szemben!

Egyes málnafajták gyümölcse a nyár végén, kora ősszel érik be. Ezeket a fajtákat nevezzük őszi málnának vagy folyton termő málnának. Annak érdekében, hogy a málnabokor valóban teremjen is, meg kell metszenünk a vesszőit. Nem mindegy azonban, hogyan!

A piros termésű őszi málna metszése nem bonyolult művelet, de mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy évente egyszer vagy kétszer szeretnénk-e a bokorról gyümölcsöt szüretelni. A növény gyökérzete és gyökértörzse sok évig, ezzel szemben a vesszőnek nevezett szárai csupán két évig élnek.

A Sugana málna cserje fiatal vesszői, az ún. egyéves vesszők zöldek, nem fásak, és virágrügyek fejlődnek rajtuk. Az egyéves vesszők csúcsán elhelyezkedő rügyeknek köszönhetően szüretelhetünk termést ősszel, míg a vessző alsó felén elhelyezkedő rügyekből csupán a következő nyár elején számíthatunk termésre.

Azért csodálatos ez a fajta, mert ha bármely kártevő elszaporodik rajta, akkor kezelés helyett választhatjuk azt a bio megoldást, hogy a második, kora nyári málnaszüretet feláldozzuk az őszi, kiváló minőségű termésért és egyszerűen tőből kivágjuk télen. Elégetjük a maradványokat és következő évben teljesen egészséges növényünk lesz.

A Sugana málna konténeres cserje biológiai növényvédelme:

Rendkívül ellenálló fajta, de a hajtások gombás elhalása előfordulhat, ha fertőzött állomány van a közelben, vagy annak a helyére telepítették. A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja azokat. A hajtásokon július és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vágják le, és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A poloskák ellen NeemAzallal tudunk védekezni. A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.