Sugar Baby

Sugar Baby

345 Ft

Klasszikus sötétzöld héjú, mézédes görögdinnye

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-GOROGDINYE-RD076.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Sugar Baby görögdinnye vegyszermentes vetőmag

Sugar Baby görögdinnye vegyszermentes vetőmag, amerikai, igen korai érésű fajta, húsa piros. A termés 1,5-2,5kg súlyú, héja zöld, sima.

A legelterjedtebb, korai érésű fajta. Indája rövid, termése 2,5-3 kg átlagtömegű, gömb alakú, héja vékony, sötétzöld alapon világosabb márványozott színű.

Húsa édes, élénkvörös, omlós, magja apró, barna színű, sötét foltokkal.

Palántát kell nevelni, melyhez a magot márciusban kell elvetni meleg helyre. Nem kényes.

Biogazdaságokban hazánkban nagyon jól teljesített.

Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak termésének a neve. Livingstone úgy írta le hogy a Kalahári sivatagban sok van belőle…
Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít.
A görögdinnye gyümölcshúsában sok a cukor. Ásványi anyagtartalma csekély; leginkább kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfor van benne. Táplálkozási értéke könnyű emészthetőségében, a gyomor- és bélműködést serkentő és vízhajtó hatásában rejlik. Nyersrosttartalma segíti a vastagbél működését, javítja a közérzetet.
A nyár elképzelhetetlen nélküle és a hőség idején fokozódó vízigény kielégítésének egyik legegészségesebb és legfinomabb módja.

A görögdinnye hőigénye miatt figyelni kell a tenyészidejét, mert túl korán vetve megfázhat, késve pedig nem érik be a termés.

A talajtípusigényét tekintve a dinnye is a legjobb minőségű, tápanyaggal jól ellátott talajban terem a legjobban.
A lazább homoktalajoknak a kötött talajokéhoz viszonyított koraiságnövelő hatása közismert, de alacsonyabb tápanyag szolgáltató képessége miatt kevésbé édes görögdinnye termések képződnek. Biokertekben ezt jól ellensúlyozza a magas kálium tartalmú fermentált bio trágyánk a Gyümölcsözön.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele
Kültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől augusztus végéig

Tartalom: kb. 2g

A Sugar Baby görögdinnye biológiai növényvédelme

Palántaneveléshez érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Az ellenálló fajtáknál (mint pl: Sugar Baby),  beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten dinnyékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, didimellás , kolletotrichumos betegségek és a dinnyeperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.