Summer Shell

Summer Shell

1 590 Ft

Tejes érésben szedhető szójabab, akár snack felhasználásra.

21 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo70.

A Summer Shell szójabab bio vetőmag érdes szemtermésű fajtaváltozat, élénkzöld, jó minőségű, jó ízű.

Későn keményedik meg, hosszan szedhető.

Tömeg 0,015 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Summer Shell szójabab bio vetőmag

A Summer Shell szójabab bio vetőmag érdes szemtermésű fajtaváltozat, élénkzöld, jó minőségű, finoman szőrös hüvellyel és jó ízzel.

Későn keményedik meg, ezért betakarításra hosszú idő (10 nap) van. Teljes érés előtt érdemes betakarítani a friss, zöld, proteinben gazdag hüvelyeket. Determinált növekedésű, gépi betakarításra is alkalmas.

Sokféle ételben használható, de snacknek is alkalmas.

Legalább 12 °C talajhőmérséklet szükséges a sikeres vetéshez. Csírázás után kb. 100 nappal aratható.

Nagyon nagy a B-vitamin- és többszörösen telítetlen zsírsav-tartalma, emellett gazdag kalciumban, valamint a sejtjeink védelmére szolgáló olyan mikro-tápanyagokban, mint a folsav és a szelén. Különféle ásványi anyagból (magnézium, mangán, vas, cink, egy halom, biológiailag értékes fehérjeféle) is jelentős a tartalma, és nem mellesleg egyetlen gramm koleszterin sem lelhető fel benne. A szójabab finomítva, tofu (szójatúró) formájában, illetve szójatészta, -szósz, -tej, -csíra és -joghurt formájában kerül asztalunkra. A szójaolaj – akár a főzés során felhasználva, akár salátákra öntve – különösen gazdag az egészségünk számára fontos telítetlen zsírsavakban.

Vetés szabadföldbe: április második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus-szeptember

Tartalom: kb. 35 db mag

Ezermagtömeg: 400 g

a summer shell szójabab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.